Suceava: Preotul din Vicovu de Sus schimbat din funcţie la insistenţele enoriaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a decis în favoarea solicitării celor 600 de enoriaşi din Vicovu de Sus de a-l schimba pe preotul Vasile Schipor.

La sfârşitul săptămânii trecute, preotul paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Vicovu de Sus, Vasile Schipor, a fost schimbat din funcţie. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a decis în favoarea solicitării celor 600 de enoriaşi din Vicovu de Sus de a-l schimba pe preotul Vasile Schipor.

Aceştia au trimis în luna februarie un memoriu Arhiepiscopiei, prin care au cerut ca preotul Vasile Schipor să fie anchetat, spunând că nu are har şi că a dezvoltat o adevărată afacere de familie în parohie. Vicovenii îl acuzau în acel memoriu pe omul bisericii de fapte grave, cum ar fi vânzarea unei cantităţi mari de grâu fără să dea socoteală pentru banii astfel dobândiţi, revânzarea lumânărilor şi cheltuirea sumelor colectate de la oameni în alte scopuri decât cele pentru care au fost strânse. În apărarea sa, preotul a spus că oamenii au o ură pe el, însă nu ştie de ce.

Citeşte şi: Suceava: Preot paroh acuzat că îi fură pe enoriaşi
 
Duminica trecută, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ slujba a fost ţinută de fostul preot paroh, Gabriel Chiaburu, pe care vicovenii l-au îndrăgit şi pe care l-au vrut înapoi în parohia lor. În ceea ce-l priveşte pe preotul Vasile Schipor, acesta este, din nou, preot secund, funcţie pe care a ocupat-o din 2003, când a fost hirotonisit, şi până în 2009, când a fost numit preot paroh. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite