Suceava: Preot reţinut pentru contrabandă de ţigări şi încercare de dare mită (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Cristian Pânzaru a fost reţinut pentru 24 de ore pentru dare de mită şi prezentna astăzi în faţa autorităţilor cu propunere de arestare preventivă.

Update ora 18.00. Preotul a fost eliberat azi din arestul Poliţiei, acesta fiind judecat în stare de libertate. "Instanţa de judecată a respins propunerea de arestare preventivă înaintată de procurori, inculpatul este judecat în stare de libertate", ne-a spus Doru Bunduc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Suceava.

Un preot, dintr-o comună suceveană a fost reţinut de procurori ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Suceava (DGA), pentru dare de mită şi contrabandă. Preotul pe nume Gheorghe Pânzaru, în noaptea de 05 spre 06 iulie împreună cu alte persoane, au introdus în mod fraudulos 73 de baxuri  de ţigări peste fâşia verde a frontierei de stat a României. În prealabil, preotul l-a agasat cu telefoane pe unul dintre angajaţii Punctului de Trecere a Frontierei Siret. Bărbatul insista ca acesta să-l ajute să transporte ţigările peste fâşia verde a graniţei dintre România şi Ucraina.

Angajatul statului a decis că preotul trebuie să răspundă în faţa legii pentru ceea ce urmează să facă şi i-a anunţat pe lucrătorii DGA pentru a organiza un flagrant. Ţigările respective au fost identificate ieri, de organele de urmărire penală, cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare autorizate de instanţa de judecată. Activitatea infracţională a fost monitorizată de o echipă operativă condusă de un procuror şi formată din ofiţeri din cadrul DGA şi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Inculpatul a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă. Potrivit anchetatorilor, preotul i-a promis poliţistului de frontieră suma de 4.000 de euro pentru a „închide ochii”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite