Suceava: Portret/ Iulia Guşă ştie secretele artei handmade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Guşă
Iulia Guşă

Tânăra a urmat un curs de antreprenoriat pentru a deschide un magazin cu obiecte confecţionate de ea, iar pe suceveni îi aşteaptă la atelierele de creaţie.

Confecţionează bijuterii şi produse de decor de ani de zile pentru că are această pasiune de mic copil. Iulia Guşă are în prezent o afacere cu produse handmade în Suceava şi organizează o serie de ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi. „De mic copil mi-a plăcut să fac cercei, mărgeluţe şi diferite bijuterii. Îmi plac în special broşele“, ne-a spus Iulia.


Promovează produsele pe internet


Iarna trecută s-a asociat cu Ioana Marţineac şi împreună au făcut un stoc de produse pe care, mai apoi, le-au promovat pe unde s-a ivit ocazia. Au început cu decorarea unor magazine, după care au trecut la ornamente de Crăciun, care au avut mare succes.


„Am avut multe idei  notate pe foaie, pe care am zis că le vom pune în practică, însă pe rând. A urmat apoi o pauză de câteva luni, pentru că am avut de susţinut licenţa la facultate“, a povestit Iulia Guşă. În iulie anul acesta, cele două fete au lansat un site prin intermediul căruia îşi promovează produsele. Au postat fotografii cu obiectele confecţionate şi preţurile aferente, dar şi câteva imagini de la atelierele de creaţie.


„În august am avut primul atelier pentru copii. Sincer, au venit trei sau patru, copii ai unor cunoştinţe de-ale noastre. Am ajuns acum la 11 copii şi nici nu aveam destule scăunele pentru ei“, ne-a spus tânăra artistă handmade. Pentru o astfel de şedinţă părinţii trebuie să plătească 30 de lei, iar copiii pleacă acasă cu produsele confecţionate de ei. Afacerea fetelor este unică în Suceava şi, tocmai pentru că este o noutate, tinerele spun că nu au reuşit deocamdată să recupereze banii investiţi.


Nu au scos încă profit


„Suntem la început. Am investit mult mai mult decât am câştigat, dar am primit aprecieri care valorează de zece ori mai mult”, a specificat Iulia Guşă, mărturisind că toate încasările au fost reinvestite în materie primă. Pentru a se asigura că cei care au participat la atelierele de creaţie vor reveni, fetele folosesc produse de calitate, ce-i drept, mai scumpe. „Reciclăm, dar, în acelaşi timp, folosim materiale calitative. Cu adulţii, la atelierele de creaţie confecţionăm ceva practic, pentru a-i atrage“, ne-a explicat artista. Fiecare atelier de creaţie are o temă specifică, iar în final, participanţii iau acasă produsele făcute de ei.

întrebări şi răspunsuri

Ce planuri ai acum?
Trebuie neapărat să promovăm partea de servicii. Intenţionăm să încheiem nişte colaborări cu şcolile din Suceava pentru atelierele de reciclare pe care le facem.
Care e secretul numelui afacerii?
Iulia Guşă ne-a spus că a ales pentru afacerea pe care a deschis-o numele de „Handjulz“. „Este un joc de cuvinte care face trimitere la arta handmade, la bijuterii, dar şi la numele meu“, a explicat Iulia.

ce-i place
„Îmi place să accesorizez rochiile şi chiar să le transform după bunul meu plac. Am rochii pe care le-am tăiat şi le-am modificat de tot“, spune adolescenta.

ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii ipocriţi, care te mănâncă pe la spate. Nu ies din casă niciodată neasortată vestimentar, pentru că nu suport combinaţiile de prost gust“, declară Iulia.

profil
născută. 24 octombrie 1987, Buzău.
studii. Facultatea de Istorie şi Geografie Suceava.
familie. Are o soră de 18 ani.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite