Suceava: Portret/ Ana Râzloveanu, contabil-şef de pe băncile şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta este vicepreşedinta Consiliului Elevilor de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ şi conduce o firmă virtuală de confecţii.

Elevă în clasa a XI-a C la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ din Suceava, la specializarea Contabilitate, Ana Maria Râzloveanu este vicepreşedinta Consiliului Elevilor din liceu. Din această funcţie, ea s-a implicat în zeci de proiecte ale şcolii.

Cea mai mare realizare până în prezent este locul doi pe judeţ la un concurs de profil cu proiectul Business Plan. Parlamentul European al Tinerilor, campanii antidrog, campanii de ajutorare a copiilor din orfelinate şi a bătrânilor din azile, sunt alte activităţi extraşcolare în care s-a implicat adolescenta.

La numai 17 ani, are propria firmă

„Îmi place foarte mult să mă implic în toate proiectele, să îi ajut pe cei din jurul meu, să vin cu idei şi să văd la sfârşit rezultatele“, a spus Ana Maria Râzloveanu. Pe lângă acestea, Ana Maria a organizat mai multe baluri şi evenimente ale liceului. Îi place să managerieze activităţile în care se implică şi face tot ceea ce poate ca proiectele să fie o reuşită. „Am ales această specializare pentru că mi-a plăcut de mică matematica şi apoi am descoperit contabilitatea, care mă pasionează“, a mai spus Ana Maria.

Împreună cu restul colegilor de clasă şi profesoara de contabilitate, Carmen Constanţa Chiaburu, care îi este şi dirigintă, au deja firma lor de confecţii, îmbrăcăminte, încălţăminte. Nu este o firmă reală, ci una virtuală, însă toate serviciile financiare sunt făcute ca într-o adevărată firmă. „Am organizat un plan de afaceri «exerciţiu» şi ne-am înscris în ROCT. Noi facem toate serviciile, plătim salarii, chiria, facem tranzacţii, cataloage şi multe altele“, a mai spus Ana Maria, contabil-şef al firmei virtuale Fee Elegant SRL. Ea se ocupă de toate documentele firmei şi tot ceea ce ţine de contabilitate.

„Vreau să studiez în străinătate“

„A contat foarte mult modul de predare al doamnei diriginte care m-a făcut să înţeleg şi să îmi placă contabilitatea“, ne-a spus Ana Maria. Cu toate că se interesează de pe acum de ofertele educaţionale ale universităţilor din ţară, Ana Maria îşi doreşte foarte mult să studieze în străinătate.

Vrea să continue pe aceeaşi specializare şi este convinsă că e nevoie de foarte multă muncă pentru a face performanţă. „Vreau să studiez în străinătate. Încă nu mi-am ales o universitate, mai am timp să analizez «piaţa». Dacă nu voi reuşi să fac facultatea în străinătate, îmi doresc măcar masterul să îl urmez afară. Cred că acest lucru mi-ar aduce mult mai multe oportunităţi în carieră“, a spus în final Ana Maria Râzloveanu.

Profil
Născută. 8 iulie 1993, la Fălticeni.
Studii. Este elevă la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ din Suceava.
Familie. Are un frate mai mic.

Întrebări şi răspunsuri
Care dintre proiectele în care te-ai implicat ţi-a rămas la suflet?
Nu pot spune că am unul mai de suflet decât altul. Toate au fost foarte importante la timpul lor şi am făcut tot posibilul să obţinem rezultatele cele mai bune.
Unde te vezi peste 10 ani?
Peste 10 ani mă văd lucrând într-o bancă. Nu cred că aş putea să obţin o funcţie de conducere într-un timp atât de scurt având în vedere că în acest timp trebuie să urmez şi facultatea şi să fac un master, însă ţelul meu este să ocup o funcţie de conducere într-o bancă.

Ce-i place
Adoră să citească ori de câte ori are timp. Îi place să petreacă weekend-ul împreună cu părinţii şi prietenii.

Ce nu-i place
Tânăra spune că nu-i place să piardă timpul aiurea şi urăşte iarna din cauză că este frig.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite