Suceava: Poliţiştii suceveni au confiscat şase arme de la suspecţii unui furt de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O armată de poliţişti au descins ieri în locuinţele a trei suspecţi în cazul furtului de 390.000 de lei de la Cantonul Silvic din Suceviţa, care a avut loc în luna noiembrie 2009.

"Ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate în cadrul unui dosar penal de furt, la 23.03.2010, I.P.J Suceava cu sprijinul B.C.C.O. Suceava, a efectuat 8 percheziţii în municipiul Fălticeni şi localităţile Suceviţa, Vama şi Horodnic de Sus. Totodată, în localităţile menţionate au fost organizate acţiuni punctuale în sistem integrat", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de al Inspectoratului de Poliţie Suceava (IPJ).

În urma percheziţiei domiciliare realizate de IPJ Suceava  cu sprijinul B.C.C.O. Suceava la locuinţa lui Paraschiva C. din comuna Suceviţa, au fost identificate, ambalate şi ridicate 4 arme, cu muniţie aferentă, respectiv: un pistol cu glonţ, fără serie, tip revolver, în care se află mai multe cartuşe cu vârf metalic, o armă de vânătoare, calibru 12 mm, aflată într-o husă de material textil, un pistol cu gaze, calibru 9 mm, având seria ştearsă, fără încărcător, un pistol cu gaze, fără serie, calibru 8 mm, cu încărcător, în care se află 4 cartuşe nepercutate. Totodată, au fost ridicate mai multe elemente de muniţie de diferite mărci şi calibru.

La percheziţia efectuată la membrii unei familii din localitatea Suceviţa au fost identificate, ambalate şi ridicate de 2 arme, respectiv: armă de tir cu glonţ, calibru 22 LR (5,6 mm) şi un pistol cu gaze, calibru 9 mm.

"Se continuă cercetările faţă de Paraschiva C. de 51 ani, Venera H. de 33 ani şi Florin H. de 36 ani, toţi din Suceviţa, pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, fiind dispusă măsura preventivă de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile", a mai declarat Gabriel Panţiru.

Percheziţiile domiciliare au survenit în urma anchetei poliţiştilor în cazul furtului de 100.000 de euro de la Cantonul Silvic Suceviţa din noiembrie 2009. Furtul a avut loc pe 30 noiembrie la cantonul silvic, ziua în amiaza mare când hoţii au dat spargerea profitând de lipsa pădurarului şi a soţiei sale, care locuiau acolo. Se pare că hoţii au vizat cutia cu armament a pădurarului, neştiind că acesta ascunde acolo o plasă de bani în care avea strânsă suma de 100.000 de euro pentru a-şi construi o casă. Astfel că ei au plecat cu plasa de bani, lăsând armele în urmă. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite