Suceava: Poliţist reţinut pentru că a furat zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul a fost reţinut duminică  pentru 24 de ore după ce a furat din camera de corpuri delicte a Poliţiei oraşului Gura Humorului peste 80.000 de pachete de ţigări confiscate.

Un poliţist în vârstă de 38 de ani, care era gestionarul camerei de corpuri delicte de la Poliţia Gura Humorului, a fost reţinut duminică în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava după ce a sustras 81.161 pachete de ţigări provenite din confiscări.

Biroul de Control Intern al IPJ Suceava a efectuat săptămâna trecută o verificare la Gura Humorului pentru a vedea dacă sunt respectate normele de funcţionare la camera de corpuri delicte. În urma controlului, oamenii legii au constatat lipsa a 81.161 de pachete de ţigări provenite din confiscări, scăzute în mod fictiv de către gestionarul camerei de corpuri delicte.

Pachetele de ţigări apăreau ca fiind predate către o societate comercială abilitată în preluarea ţigaretelor confiscate de la contravenienţi. „În urma probelor administrate în cauză, I.P.J. Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals”, a precizat Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt IPJ Suceava.


Agentul de poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie predat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite