Suceava: Poliţist judecat pentru că a falsificat chitanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chitanţele false au fost depuse la ghişeul de la Înmatriculări Auto Suceava
Chitanţele false au fost depuse la ghişeul de la Înmatriculări Auto Suceava

El a fost lăsat în funcţie, chiar dacă faptele pentru care a fost trimis în faţa instanţei îi pot aduce 15 ani de închisoare.

Dumitru Drelciuc, agent în cadrul compartimentului Evidenţă Operativă din cadrul Poliţiei Gura Humorului, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii suceveni, agentul Dumitru Drelciuc a păcălit două persoane care au apelat la serviciile lui pentru a le ajuta să-şi înmatriculeze maşinile. Drelciuc a primit 3.000 de euro, respectiv 5.000 de lei pentru plata taxelor de poluare, în vederea înmatriculării autoturismelor celor două persoane.

A dat înapoi 4.500 de lei

„Inculpatul a falsificat două chitanţe, care atestau necorespunzător realităţii că părţile vătămate au achitat sumele de 28.477 de lei şi, respectiv, 10.151 lei, reprezentând taxe de poluare“, a informat Elisabeta Cocîrlă, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Chitanţele false le-a folosit în luna iulie 2009 în vederea înmatriculării frauduloase a autoturismelor. Actele ilegale au fost descoperite în momentul în care unul din bărbaţii înşelaţi s-a prezentat la ghişeul de Înmatriculări Auto pentru a-şi ridica plăcuţele de înmatriculare pentru care ştia că a plătit.  După ce procurorii au început cercetările, Drelciuc a restituit 4.500 de lei persoanelor înşelate. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru falsificarea chitanţelor.

„De cât timp face ilegalităţi, nu putem şti“

 „E o premieră. Până acum nu am mai auzit de o astfel de infracţiune făcută de un poliţist. Pentru înşelătorie este cea mai mare pedeapsă, de 15 ani. În Codul Penal, pentru infracţiuni de uz de fals, pedeapsa este între 5 şi 15 ani de puşcărie“, a declarat Vasile Mandici, procuror şef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Drelciuc, acesta nu este suspendat, ci pus la dispoziţie. „Asta înseamnă că nu are voie să desfăşoare acţiuni mai complexe şi nu are voie să întocmească acte. De cât timp face ilegalităţi nu putem şti. El a fost probat doar pentru acestea două. Nimeni nu poate şti câte a mai făcut“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite