Suceava: Pisicile şi câinii sucevenilor, din nou la sterilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni începe o nouă campanie de sterilizare patrupedelor fără stăpân şi a celor din curţile oamenilor care nu-şi permit să facă această operaţie la un medic veterinar.

Municipalitatea continuă campaniile de sterilizare a câinilor şi a pisicilor. Începând de luni, în locaţia de lângă societatea Termica Suceava, fundaţia „Vier Pfoten” va demara programul. De luni dimineaţă sucevenii care au pisici şi câini şi care nu-şi permit să le sterlizeze, pot să facă acest lucru gratuit prin campania primăriei. Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că această campanie va viza în special câinii din curţile oamenilor.

Conform aceleaşi surse, în curând ar putea fi iniţiată o Hotărâre de Consiliu Local prin care persoanele care au în îngrijire animale fără pedigree să fie obligate să le sterilizeze. Începând din luna ianuarie a acestui an, odată cu prima campanie de sterilizare, voluntarii din cadrul Fundaţiei Umanitare „Vier Pfoten” au sterilizat aproximativ 900 de câini şi pisici de pe străzile Sucevei şi din curţile oamenilor. Conform edililor municipalităţii adăpostul de pe lunca Sucevei este supraaglomerat, în acel loc fiind 1.300 de patrupede, în loc de 1.00 câte locuri sunt prevăzute. Iar pe străzile oraşului mai mişună alte 1.500 de câini.

Cu ajutorul acestor campanii executivul local speră să reducă numărul patrupedelor fărăp stăpân care pun în pericol viaţa trecătorilor, la spital ajungând săptămânal câte 20 de cazuri de suceveni muşcaţi de câini.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite