Suceava: Pirateria în floare în Câmpulung Moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vâsrtă de 24 de ani şi-a clădit o afecere din vânzarea de produse video şi audio piratate, postând pe site-uri de internat anunţuri publicitare.

Vasile V., în vârstă de 24 de ani din localitatea Câmpulung Moldovenesc este urmărit penal de Parchetul de Pe lângă Tribunalul Suceava după ce ppoliţiştii au descoperit la domiciliul său un întreg arsenal de piratat filme, jocuri şi muzică. În cursrul zilei de ieri, poliţiştii au făcut percheziţia domiciliară de unde au confiscat 1.336 CD-uri şi DVD-uri inscripţionate cu jocuri, muzică, filme şi soft, nouă hard-diskuri din care trei de 1 TB, 1 de 640 GB, 1 de 320 GB, 2 de 40 GB, 1 de 160 GB şi unul fără menţiuni cu privire la capacitatea de stocare şi mai multe documente.

„Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că suspectul, prin intermediul unui site de anunţuri online, promova produse purtătoare de drepturi conexe (CD-uri, DVD-uri cu soft, muzica, filme şi jocuri) în scopul comercializării acestora la preţuri cuprinse între 2,5 şi 4 lei bucata”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Prejudiciul piratul nu s-a stabilit încă, poliţiştii vor contactat titularii drepturilor de autor pentru a însuma pierderile suferite. Cu doar câteva săptămâni în urmă, în aceeaşi localitatea un alt bărbat a intrat în vizorul poliţiştilor după ce s-a stabilit că acesta ar avea legătură cu o organizaţie de infracftori care se ocupau de infracţiuni informnatice, pe site-uri de licitaţii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite