Suceava: Pietrele Doamnei, acoperişul Bucovinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la câţiva zeci de kilometri de municipiul Suceava, muntele Rarău este un loc perfect pentru cei care vor să scape de agitaţia oraşului.

Uşor accesibil, în orice anotimp, masivul Rarău oferă turiştilor un peisaj spectaculos creat de relief şi vegetaţie, în centrul atenţiei aflându-se Pietrele Doamnei, un ansamblu de turnuri semeţe cu incrustaţii de mărgean şi amonit, care zugrăveşte contururi ca de dantelă.

Pe un platou larg, la poalele Pietrelor Doamnei se află Cabana Rarău. Aflat la altitudinea de 1.540 de metri, hotelul poate găzdui peste 100 de turişti în camere cu unul, două, trei sau chiar patru paturi. Are centrală proprie pentru apă caldă şi încălzire, un teren de sport pus gratuit la dispoziţia turiştilor şi o parcare de aproximativ 50 de locuri permanent supreavegheată. Preţul unei camere variază între 30 şi 90 de lei în funcţie de numărul de paturi, în aceste tarife nefiind incluse mesele.

Momentan, hotelul nu oferă un ghid însă salvamontiştii pot oferi acest serviciu gratuit, în orice zi a săptămânii. Pentru a urca pe munte turiştii au la dispoziţie mai multe trasee. Trei sunt mai  accesibile. Primul, cu punct de plecare din oraşul Câmpulung Moldovenesc, pe o distanţă de 14 kilometri, este pentru drumeţiile la pas. Din localitatea Pojorâta, pe o lungime de 22 kilometri, sau din Vatra Dornei, pe 35 kilometri, drumurile sunt destinate turiştilor aflaţi la volan.

Variantă recomandată de localnici este cea care porneşte din Câmpulung Moldovenesc şi urcă şerpuit pe marginea pârâului Izvorul Alb. În zonă pot fi vizitate vechile tuneluri miniere şi Peştera Liliecilor, unde accesul se face numai în prezenţa salvamontiştilor sau a alpiniştilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite