Suceava: Pietre semipreţioase şi perle care aduc noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava a fost deschisă expoziţia cu vânzare „Cutia cu bijuterii-Darurile mării“. Cel mai ieftin mărţişor din pietre semipreţioase costă 3 lei. Expoziţia este deschisă până pe 12 martie, iar intrarea este liberă.

Sucevenii care vor vizita expoziţia „Cutia cu bijuterii – Darurile mării“ vor putea admira corali, scoici sau perle, dar şi pietre semipreţioase într-o multitudine de culori.

„Avem expuse la etajul muzeului 20 de eşantioane de corali şi scoici din patrimoniul muzeului şi zeci de bijuterii din perle şi sidef. Obiecte similare se regăsesc şi la parter spre vânzare“, a explicat Mihaela Flutur, muzeograf. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, expoziţia este organizată anual în cadrul muzeului cu ocazia venirii primăverii şi a zilei de 8 Martie. Astfel, sucevencele iubitoare de bijuterii pot găsi aici podoabe pentru toate buzunarele.

„Preţurile la bijuterii sunt pentru toate buzunarele, de la cele mai ieftine, printre care şi cerceii din pietre semipreţioase la preţuri de 5, 10 sau 15 lei, până la seturi de coliere care ajung la 150 lei, precum cele din Malachit şi Azurit“, a precizat Mihaela Flutur.  De asemenea, vizitatorii vor putea admira şi broşele tip mărţişor din pietre semipreţioase, care reprezintă o noutate pentru Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, dar şi agrafe cu pietre, la preţul de 15 lei.

Cred în energia pozitivă a pietrelor

Cei care vor să se pregătească de pe acum cu mărţişoare  au de unde alege. Gama este foarte variată, iar preţurile pornesc de la 3 lei şi ajung până la 5 lei. În plus, pietrele care sunt legate cu şnurul alb cu roşu pot fi purtate în orice lună a anului, ca medalion la un lănţişor.

„Sunt minunate. Eu mi-am cumpărat un colier, o brăţară şi un ou din cristal Aventurin. Sunt pasionată de ele, am foarte multe bijuterii din pietre semipreţioase şi le port pentru că transmit energie pozitivă, sunt terapeutice şi poartă noroc“, ne-a spus suceveanca Iuliana Ciucin.

Reprezentanţii muzeului susţin că, în ciuda crizei, sucevencele vin şi îşi cumpără podoabe deoarece aici, spre deosebire de magazine, sunt lăsate să le aleagă pe îndelete.

„Noi le arătăm tot ce vor, spre deosebire de magazine. În afară de asta, le explicăm povestea lor, ce fel de pietre sunt, ce semnificaţii poartă“, a încheiat Mihaela Flutur.
Sucevenii sunt aşteptaţi să viziteze expoziţia în fiecare zi, până pe 12 martie. Lunea este deschisă între orele 8.00 şi 16.00, iar de marţi până duminică în intervalul 9.00-17.00. Intrarea este gratuită.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite