Suceava: Pieţarii fără acte în regulă au rămas fără marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au confiscat aproape 300 de kilograme de usturoi, vişine, roşii castraveţi, pepeni şi alte legume şi fructe.

Sucevenii care veneau de acasă cu sacoşa plină de fructe şi legume pentru a le vinde în pieţele agroalimentare din Suceava s-au ales cu amenzi usturătoare şi cu munca confiscată.

Mariana Grigore. de 18 ani din Corocăieşti a fost prinsă cu mere, caise şi nectarine fără acte de provenienţă şi s-a ales cu o amendă care întrece tot câştigul ei de pe toată vara, de 8.000 de lei.

Un alt sucevean care vindea vişine fără casă de marcat s-a ales cu amendă şi cu o cantitate de 400 kilograme de fructe confiscate.

"Cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava, au acţionat împreuna cu comisari din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeana Suceava, efectuând verificări pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilegale de comerţ cu produse legume – fructe în incinta Pieţei En-gross, Pieţei Agroalimentare Centrale şi Pieţei Agroalimentare George Enescu din Municipiul Suceava.Valoare mărfuri confiscate se ridică la 10.023,4 lei şi constă în 275 kg usturoi, 400 kg vişine, 123 kg caise, 130 kg piersici, 60 kg nectarine, 43 kg roşii, 128,4 kg castraveţi, 61 kg pepeni galbeni şi 381,3 kg pepeni verzi", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Suceava.

Au fost verificate 9 societăţi comerciale şi 20 de persoane fizice şi s-au dar amenzi de 22.500 de lei.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite