Suceava: Piaţa agroalimentară, blocată de comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sucevean vinde nestingherit câţiva saci cu gogoşari pe trotuarul de lângă Piaţa Agroalimentară
Un sucevean vinde nestingherit câţiva saci cu gogoşari pe trotuarul de lângă Piaţa Agroalimentară

Sucevenii care au firme în zona Pieţei Agroalimentare en-gros se plâng că o parte din comercianţi îşi vând produsele în afara locurilor special amenajate şi că parchează neregulamentar, blocând accesul spre propriile spaţii. Administratorii spun că traficul din zonă este un calvar în lunile septembrie şi octombrie, când piaţa este luată cu asalt de cumpărători şi, implicit, de producători.

Oamenii susţin că maşinile lor întârzie la comenzi sau clienţii ajung foarte greu la ei din cauza aglomeraţiei. Ei au făcut numeroase plângeri la Primăria Suceava, dar nu s-a rezolvat nimic. Producătorii îşi vând în continuare produsele nestingheriţi pe trotuare printre maşini.

Vând marfa mai repede

„Cei care avem societăţi în zonă am făcutplângere la Primăria Suceava pentru a fluidiza circulaţia. Sunt două luni în care nu se poate trece cu maşina pe aici. Durează foarte mult să ieşim cu maşinile din parcare. Am pierdut clienţi care au preferat să meargă la concurenţă pentru că la noi era strada aglomerată“, ne-a declarat Doru Drob, administrator la o firmă de lângă piaţă.

Drept răspuns la solicitarea afaceriştilor, şefii Primăriei au trimis pentru un timp câţiva poliţişti comunitari, dar aceştia nu stăteau permanent. „Când nu este  poliţie, e dezastru. Dimineaţă şi seară este cea mai mare aglomeraţie“, a adăugat Doru Drob.

Cei care administrează piaţa spun că străzile învecinate nu ţin de competenţa lor. „Nu avem comercianţi care vând produse pe trotuarele din faţă. Cei pe care-i vedeţi sunt producători de la pieţele particulare. Noi avem amenajat un spaţiu în care pot intra 50 de maşini“, ne-a declarat Vasincu Vladimir, administratorul Pieţei Agroalimentare en-gros din Burdujeni.

Sucevenii care îşi vând produsele agricole direct din maşină, pe trotuar, spun că fac acest lucru pentru că marfa se cumpără mult mai repede. Aceştia ignoră nemulţumirea proprietarilor de spaţii pe care îi încurcă în fiecare an şi îşi văd de vânzarea legumelor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite