Suceava: Peste 2.000 de suceveni au trecut prin spital în ultima săptămână cu viroze respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virozele dau bătăi de cap atât medicilor, care nu fac faţă numărului mare de pacineţi dar şi sucevenilor, la propriu.

Medicii suceveni sunt luaţi cu asalt zilnic de pacienţii care vin la spital cu afecţiuni respiratorii.

De pe 1 martie, nu mai puţin de 2.300 de persoane au venit cu stări destul de grave, cele mai dese fiind durerile de cap, tusea şi durerile de piept.

“Până în prezent, 170 de persoane au fost internate în spital cu afecţiunile de sezon. Recomand sucevenilor să-şi facă vaccinul împotriva gripei porcine pentru a evita complicaţiile în cazul unei răceli banale.Toate cele peste 1.500 de persoane ajunse la spital au fost diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful direcţiei de Sănătate Publică. 

Peste 600 de suceveni au fost însă diagnosticaţi cu pneumonie iar dintre aceştia 101 au fost internaţi de urgenţă.

Cei mai afectaţi însă sunt copiii cu vârste cuprinse între 1 – 14 ani, mai mult de jumătatea dintre cei care s-au prezentat la spital fiind preşcolari, şcolari şi elevi.

Medicii atrag atenţia părinţilor să nu ia vremea în joacă şi să-I îmbrace pe aceştia pentru iarnă, chiar dacă suntem în luna martie.

De la începutul lunii, la spitalul judeţean Suceava s-au înregistrat şi trei cazuri de gripă porcină, însă doar doi dintre pacienţi au rămas pe patul de spital, cel de-al treilea se află izolat la domiciliu

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite