Suceava: Peste 100 de suplinitori vor deveni titulari din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre 12 educatoare, 18 învăţătoare, 57 profesori, 20 ingineri, doi maiştri instructori şi nouă cadre din învăţământul special. Dintre cele 118 posturi ce vor fi ocupate de titulari din această toamnă, 65 sunt în mediul urban, iar 53 în mediul rural.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a aprobat cererile a 118 suplinitori calificaţi care în ultimii trei ani au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare de a deveni titulari începând cu anul şcolar viitor.

„Consiliul de Administraţie al IŞJ Suceava a validat 118 din cele 119 solicitări depuse de cadrele didactice în baza art. 253 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011. O cerere a fost respinsă deoarece candidatul nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi titularizat“, a declarat Petru Carcalete, şeful IŞJ Suceava.

Începând cu anul şcolar 2011-2012, 118 actuali suplinitori calificaţi vor fi titulari pe posturile pe care le ocupă în cadrul unităţii de învăţământ la care predau. Este vorba despre 12 educatoare, 18 învăţătoare, 57 profesori, 20 ingineri, doi maiştri instructori şi nouă cadre din învăţământul special. Dintre cele 118 posturi ce vor fi ocupate de titulari din această toamnă, 65 sunt în mediul urban, iar 53 în mediul rural.

Potrivit noii Legi a educaţiei naţionale, cadrele didactice netitulare calificate încadrate în învăţământul preuniversitar prin suplinire, în anul şcolar 2010-2011, care au obţinut cel puţin nota 7 în urma participării la concursul naţional unic de titularizare în ultimii trei ani şi au ocupat un post didactic devin titulare ale unităţii de învăţământ respective. Trebuie doar ca viabilitatea catedrei să fie certificată, iar consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ să-şi dea acordul în acest sens.

Directorii unităţilor liceale de elită nu sunt de acord cu această prevedere, opinând că ar fi trebuitsă li se ofere această posibilitate doar dascălilor care predau în mediul rural, în special acolo unde este criză de personal.

În cazul şcolilor bune nu sunt de acord cu această prevedere. Cred că trebuia să fie oferită această posibilitate doar cadrelor didactice care predau în mediul rural, la şcolile unde este deficit de titulari“, ne-a spus Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite