Suceava: Patru tineri din Botoşani, arestaţi pentru trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul SIR şi jandarmii botoşăneni au descins în această dimineaţă la mai multe locuinţe din Dorohoi şi în baza mandatelor de aducere au reţinut patru suspecţi care racolau tinere şi le obligau să se prostitueze, inclusiv pe raza judeţului Suceava.

Arestările au fost făcute ca urmare a un investigaţii începute de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, încă din anul 2008, cu privire la o grupare infracţională organizată, specializată în traficul de persoane, constituită pe raza oraşului Dorohoi, judeţul Botoşani, cei patru suspecţi fiind aduşi pentru audieri la sediul DIICOT Botoşani.

Anchetatorii au stabilit că începând cu anul 2008, suspecţii Petru H. în vârstă de 32 ani, Dan P. de 26 ani. Ilie C. de 33 ani, Viorel B. De 22 ani şi alţii, prin violenţe şi ameninţări, au recrutat şi exploatat peste 20 de tinere, majoritatea minore, de pe raza judeţului Botoşani, în vederea exploatării sexuale în Italia, Spania şi România.

Procurorii DIICOT, cei care instrumentează cazul, au explicat că fetele cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au fost racolate sub pretextul unor oferte de muncă în străinătate, fiind apoi vândute clienţilor din Italia şi Spania. În România, tinerele erau obligate să practice prostituţia pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Bucureşti cu persoane care plăteau membrilor grupării sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Cercetările efectuate au fost efectuate cu sprijinul DGIPI şi SRI – Direcţia Judeţeană Botoşani şi vor fi continuate de către poliţiştii din cadrul BCCO Suceava, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Citiţi şi: Botoşani: (UPDATE) 15 minore obligate să se prostitueze pentru 100 de lei: Fetele au fost scoase din ţară cu acordul părinţilor!( FOTO/VIDEO)

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite