Suceava: Patru persoane internate în urma unei posibile scurgeri de gaze (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din municipiul Suceava au fost evacuaţi, marţi după-amiază, din cauza unui miros înţepător care se simţea pe scara imobilului, iar cel puţin patru persoane au fost duse la Spitalul Judeţean, după ce i s-a făcut rău.

UPDATE ora 17.00: "Două femei şi copilul vor rămâne internate pentru supraveghere, în timp ce bărbatul a refuzat ajutorul nostru. Persoanele prezentau vărsături şi greţuri, intoxicaţia fiind produsă cel mai probabil de o combinaţie de gaze, în niciun caz monoxid de carbon”, a mai spus medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

Pompierii au evacuat locatarii care erau în blocul de garsoniere şi au aerisit blocul. Acum toată lumea s-a reîntors în casă.

UPDATE ora 14.30: Zeci de oameni au fost evacuaţi dintr-un bloc din Suceava. Doi bătrâni, o femeie şi un copil de 1 an şi jumătate au fost transportaţi la spital, însă starea lor nu este gravă.

Mai citiţi şi:

Speriaţi de mirosul de gaze locatari unui bloc au chemat pompierii

FOTOGALERIE / Simulare de intervenţie în caz de cutremur în centrul oraşului

Vecinii, alertaţi de mirosul puternic de gaze, au sunat la 112. Echipele de intervenţie se află la faţa locului pentru a cerceta zona. Până în acest moment nu se ştie despre ce gaz este vorba cu toate că medicii presupun că ar fi vorba despre o combinaţie de gaze, posibil gaz metan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, în blocul nr. 89 de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava a fost sesizat un miros înţepător, cu origine necunoscută.

În aceste condiţii, toţi locatarii au fost evacuaţi, iar la faţa locului se află echipe ale ISU, fiind solicitate laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava şi o echipă a E.On Gaz, care să stabilească natura substanţei. Echipele de intervenţie exclud deocamdată ipoteza unor scăpări de gaz.

"Este vorba despre 3 persoane adulte şi un copil care sunt în curs de investigare şi cel mai probabil vor rămâne internaţi. Persoanele prezentau vărsături şi greţuri, intoxicaţia fiind produsă de o combinaţie de gaze, probabil este vorba de gaz metan", a declarat dr. Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al UPU Suceava. La faţa locului au ajuns 2 echipaje de ambulanţă şi 2 SMURD, toţi locatarii blocului, respectiv 50 de persoane, fiind evacuaţi.

Vom reveni cu amănunte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite