Suceava: Patru percheziţii domiciliare pentru descoperirea unui grup infracţional organizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au avut loc la primele ore ale dimineţii
Percheziţiile au avut loc la primele ore ale dimineţii

Persoanele la care s-au făcut descinderile erau suspectate pentru contrabandă cu ţigări.

În această dimineaţă au avut loc 46 de percheziţii domiciliare în Suceava, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov, Galaţi şi Iaşi.

Au fost confiscate 15 tone tutun, ţigări Plugaru, 264.000 ţigări Doina, 650.000 de timbre, blanchete, filtre, o factură de import linie de fabricaţie ţigări şi o ştampilă având impresiunea Vama Iaşi.

Din Suceava au fost ridicate două utilaje de producere şi ambalare ţigări iar trei dintre mebrii grupului infracţional au fost reţinuţi.

Acţiunea face parte dintr-o serie de percheziţii pentru descoperirea unui grup infracţional organizat, format din 36 de persoane, din care fac parte cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, grup specializat în  contrabanda cu tutun.

"Este vorba de patru descinderi la noi în judeţ iar percheziţiile au avut loc la primele ore ale dimineţii. Sucevenii sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări iar acum se anchetează grupul ingracţional din care fac parte", a declarat Marius Cazac, şef DIICOT.

La data de 06.10.2010, a fost închisă fabrica ilegală de la Titu, unde s-au găsit o instalaţie de producere şi ambalare ţigarete  având pe flux tutun,  cantitatea de 5 tone de tutun vrac,  25.256 pachete de ţigări marca Plugaru, hârtie pentru împachetat ţigări – 108.000 buc., timbre de marcare fiscale inscripţionate cu Republica Moldova şi o maşină manuală pentru tocat tutun.În urma descinderilor au fost aduse la sediile DIICOT 30 de persoane pentru audieri.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O.  şi lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale Vamale şi  Jandarmeriei Române.
       


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite