Suceava: Patru copii morţi în lada cu făina la Stulpicani (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au murit asfixiaţi în timp ce se jucau de-a v-aţi ascunselea, părinţii găsindu-i noatea trecută fără suflare.

UPDATE, ORA 15.00: Vecinii familiei spun că părinţii aveau grijă de cei cinci copii copii de acsă şi că femeia muncea cu ziua prin sat pentru a aduce bani de mâncare. Copiii se află acum la  morga din Gura Humorului, unde medicii legişti au spus că pe căile respiratorii ale copiilor s-a găsit făină. Se pare că aceştia s-au speriat şi s-au zbătut până când au ridicat stratul de făină de pe fundul lăzii, apoi s-au sufocat.

UPDATE ora 10.52: Potrivit informaţiilor oferite de DGASPC, fiica de 10 ani a familiei Rusu este elevă la o şcoală din Câmpulung Moldovenesc, unde pe perioada cursurilor locuieşte la internat. Acesta vine acasă doar în timpul vacanţelor. "În condiţiile în care minora nu poate fi lăsată la o rudă de gradul I va fi internată într-un centru de plasament de urgenţă, cel mai probabil în această dimineaţă", a declarat Enea Liviana, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

image

UPDATE ora 10.33: Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Suceava (DGAPSC) a ţinut sub monitorizare familia Rusu după ce fiica lor mai mare, în vârstă de 15 ani a fost internată în centrul de palsament "Domino" din localitatea Fălticeni. "Familia are şase copii, din care cea mai mare este internată într-un centru de plasament. Mama copiilor este bolnavă cu certificat de handicap de gradul II mintal, iar tatăl este surdo-mut", ne-a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al DGASPC. Aceasta ne-a explicat că de la primele ore ale dimineţii direcţia a luat legătura cu primăria din Stulpicani şi a cerut date legate de familie, iar o echipă pentru urgenţe a direcţiei este la faţa locului. "Acolo se află un psiholog care monitorizează şi anchetează situaţia", a mai spus Liviana Enea.

Tragedie la Gemenea noaptea trecută. Patru fraţi au murit asfixiaţi în timp ce se jucau. Copiii s-au ascuns într-o ladă de făină şi au închis capacul. Ei au fost găsiţi morţi de părinţi, aceştia au chemat şi salvarea. La faţa locului medicii nu au putut decât să constate decesul celor patru copii de 3,5 şi 8 ani.

Citiţi mai multe în Adevărul de seară de astăzi

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite