Suceava: Patru dascăli pe un loc la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, doar 18% din cele 731 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt titularizabile.

Sucevenii care doresc să predea din toamnă în şcolile din judeţ au mai puţine opţiuni. Pentru anul şcolar 2010-2011 sunt scoase la concurs 131 de posturi titularizabile, cu 224 mai puţine faţă de anul trecut. „În judeţul Suceava sunt 731 de posturi disponibile dintre care 500 în mediul rural şi 231 în mediul urban. Doar 131 sunt însă titularizabile“, a afirmat Petru Carcalete, şeful Inspectoratului Şcolar din Suceava.

Acesta a mai precizat că cele mai multe posturi titularizabile sunt în mediul rural. Practic, 78 din cele 131 de catedre sunt la ţară, iar restul în mediul urban. Şeful IŞJ a menţionat că sunt aşteptaţi să se înscrie la concurs peste 3.000 de candidaţi.

Niciun loc la geografie

Cei care nu vor reuşi să se titularizeze vor avea la dispoziţie alte 402 de posturi temporare şi aproape 200 catedre cu jumătare sau un sfert de normă. „Anul trecut am mers la trei şcoli ca să am catedra întreagă la ştiinţe umane. Am predat în Burdujeni, George Enescu şi Obcini, ajungeam seara acasă. Anul acesta, dacă prind un post incomplet, nici nu vreau  să mă gândesc la salariu, şi aşa ciuntit“, a explicat Cristina Frumoşan, profesoară.

În acest an, cele mai multe catedre titularizabile sunt pentru educatori, care au la dispoziţie 22 de posturi. Alte 18 locuri permanente sunt libere pentru absolvenţii facultăţilor de Matematică. Printre cele mai puţine posturi sunt destinate învăţătorilor, care au la dispoziţie doar 4 locuri titularizabile. Aceeaşi situaţie este la catedrele de limba engleză şi educaţie fizică.

Cei care visau ca din toamnă să predea geografie în Suceava pe un post titularizabil ar trebui să-şi ia gândul. Şefii IŞJ au anunţat că nu este disponibilă o astfel de catedră. „Oferta locurilor netitularizabile este mai generoasă. Sunt 51 de locuri pentru învăţători, 45 pentru educatori, 21 pentru limba română şi 18 pentru matematică“, a explicat Petru Carcalete.

Înscrierile au început de luni şi se vor termina pe 7 iulie. Candidaţii trebuie să obţină o notă minimă de 7 pentru a avea şanse să ocupe unul dintre cele 700 de posturi. Examenul va avea loc pe 14 iulie, în centrele care vor fi stabilite de IŞJ.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite