Suceava: Patriarhul Daniel a sfinţit pictura interioară a Mănăstirii Putna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de credincioşi se află acum la sfânta slujbă de sfinţire a picturii interioare a Mănăstirii Putna. Patriarhul Daniel a anunţat că mănăstirea va mai avea un hram, "Praznicul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare" sărbătorit pe 2 iulie.

În urmă cu câteva minute ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfinţit pictura interioară a bisericii vievodale din cadrul Mănăstirii Putna. "Prin această sfinţire înţelegem că Biserica este cerul pe pâmânt. Pictura reprezintă un simbol al chemării noastre", a spus ÎPS Daniel, Patriarul BOR.

image

De asemenea, în urmă cu câteva minute, Patriarhul Daniel a spus că Mănăstirea Putna va avea un al doilea hram, şi anume hramul "Praznicul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare", sărbătorit pe 2 iulie.

image

"Deoarece această biserică îl are ca şi ctitor pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, iar acesta a fost trecut în calendar fiind sărbătorit pe 2 iulie, iar credincioşii vin şi se roagă la el, am hotărât împreună cu ÎPS Pimen şi stareţul mănăstirii, Melchisedec Velnic să adăugăm cel de-al doilea hram al mănăstirii", a mai spus Patriarhul Daniel.

Citiţi şi:  Suceava: Picturi noi la hramul Mănăstirii Putna

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite