Suceava: Parcul Şipote asediat de tânţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezinsecţia pentru parcul central este sponsorizată din banii Complexului Muzeal Bucovina, din cauză că Primăria nu are fonduri.

Din cauza ploilor abundente şi căldura din ultima perioadă numărul coloniilor de ţânţari a crescut alarmant. Deoarece reprezentanţii locali spun că nu au bani pentru campanii de dezinsecţie iar parcul sucevean este plin de ţânţari Complexul Muzeal Bucovina face el dezinsecţie pentru a-i proteja pe cei care merg la Muzeul Satului şi la Cetatea de Scaun.

“Am cumpărat de 400 de lei insecticid pentru zona de lângă Cetate şi Muzeul Satului pentru că sunt foarte mulţi ţânţari iar în zilele următoare vor avea loc mai multe evenimente la Muzeu şi vrem să îi protejăm pe vizitatori”, a explicat Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina.


Parcul Şipote şi zona Cetăţii de Scaun sunt printre cele mai prielnice locuri pentru ţânţari, datorită umezelii, vegetaţiei şi mizeriei care duc la înmulţirea acestor insecte. Astfel, zilele Sucevei şi Taraful Fanfarelor, de la sfârşitul săptămânii viitoare îi determină pe reprezentanţii autorităţilor locale să facă curăţenie şi dezinsecţie deoarece în numeroase persoane sunt aşteptate în zonă în perioada următoare. 


În aceste condiţii, toţi cei care vor dori să iasă la plimbare prin parc vor putea să se plimbe liniştiţi datorită gestului reprezentanţilor CMB, în timp ce reprezentanţii Direcţiei Silvice vor avea grijă de curăţenia Parcului Şipote.


Reprezentanţii Domeniului Public din cadrul primăriei stropesc cu insecticid din când în când spaţiile de joacă pentru copii sau locurile din apropierea apei, însă pentru restul oraşului nu există fonduri. Edilii locali îi sfătuiesc pe oameni să facă singuri dezinsecţie în subsolurile blocurilor deoarece aici sunt foarte mulţi ţânţari.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite