Suceava: Parc de 100.000 euro în cartierul Burdujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul prevede realizarea mai multor alei pietonale, montarea unor bănci, amenajarea spaţiilor verzi şi a unui loc de joacă şi executarea unei fântâni arteziene. Partea dinspre stradă a parcului, acolo unde este o circulaţie rutieră intensă, va fi delimitată cu arbuşti.

Sucevenii din cartierul Burdujeni vor avea un nou parc în care să se recreeze în zilele însorite, să se întâlnească cu prietenii sau să scoată copiii la joacă. Primăria Suceava a finalizat proiectul acestei investiţii, urmând ca lucrările propriu-zise să demareze în această vară.

Vrem să facem un părculeţ modern pentru că, din păcate, cartierul Burdujeni nu are parcuri mari. Acesta este foarte bine plasat, în centrul cartierului, în zona Moldova“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Valoarea de execuţie este de 100.000 de euro, iar proiectul prevede realizarea mai multor alei pietonale, montarea unor bănci, amenajarea spaţiilor verzi şi a unui loc de joacă şi executarea unei fântâni arteziene. Partea dinspre stradă a parcului, acolo unde este o circulaţie rutieră intensă, va fi delimitată cu arbuşti. Suprafaţa pe care va fi amenajat parcul nu va fi mai mare de 5 ari.

Pentru acest parc luăm o parte din terenul Colegiului <Al. I. Cuza>. Sigur că acesta va fi destinat şi elevilor liceului şi sper ca la anul să avem un parc frumos şi o zonă de recreere pentru Burdujeni“, a precizat primarul Lungu. De asemenea, în perioada imediat următoare vor demara şi lucrările de reabilitare a parcului de lângă sediul Primăriei din cartierul Burdujeni, însă în acest caz se vor folosi fonduri europene.

Sucevenii care locuiesc în cel mai mare cartier din municipiu au în prezent două părculeţe, unul în zona sensului giratoriu, iar celălalt a fost amenajat peste bazinul de retenţie construit prin programul ISPA, în apropierea sediului de primărie din Burdujeni. Ambele sunt aglomerate în zilele cu vreme frumoasă, atât de tineri, cât şi de părinţii care-şi scot copiii la aer.

Citiți și: Unul din doi suceveni pică la examenul pentru permisul auto

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite