Suceava: Papa Ioan Paul al II-lea, prezent prin spirit la Cacica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O statuie reprezentându-l pe Papa Ioan Paul al II-lea a fost descoperită în faţa Bisericii Catolice din Cacica, azi la hramul Adormirii Maicii Domnului.

La împlinirea a 10 ani de când sanctuarul de la Cacica a fost ridicat la rangul de Basillica Minor de către Papa Ioan Paul al II-lea, la manifestările de azi,  prilejuite de hramul Adormirii Maicii Domnului, a fost amplasată în faţa Bisericii Catolice din Cacica o statuie reprezentându-l pe fostul suveran pontif Papa Ioan Paul al II-lea.

Cu o înălţime 2,2 metri, statuia turnată în bronz a fost donată de locuitorii districtului polonez Rybnic. Mii de pelerini din întreaga ţară au participat la slujba oficiată de primatul emerit al Poloniei, Arhiepiscopul de Gniezno, Henryk Józef Muszyński, şi de un sobor de preoţi condus de episcopul Petru Gherghel.

La festivitate au mai participat eurodeputatul Bogdan Marcinkiewicz, care a transmis salutul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, preşedintele regiunii Rybnic, Damian Mrowiec, primarul localităţii Rybnic, Wieslaw Janiszewski, reprezentantul Parlamentului polonez, deputatul Henryk Siedlaczek, precum şi primatul emerit al Poloniei Henryk Józef Muszyński.

Episcopul Diecezei Romano-Catolice Iaşi, Petru Gherghel, a spus că la această sărbătoare au venit oaspeţi din Polonia, din ţările vecine, dar şi preoţi de la sanctuarul de la Czestochowa unde se află icoana Madona Neagră, a cărei copie a fost adusă în urmă cu aproape 200 de ani la Cacica.

“Azi se împlineşte aici un vis, o dorinţă a sfântului părinte Papa Ioan Paul al II-lea de a ajunge la Cacica. Dorinţa şi-a manifestat-o de multe ori, iar aşteptarea noastră a fost îndelungată”, a spus monseniorul Gherghel, arătând că la zece ani după ce a fost ridicată la rang de Basilica Minor, sfântul părinte se află la Cacica prin spirit şi prin această statuie, unindu-i pe credincioşi în jurul Sfintei Maria.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite