Suceava: Panouri publicitare în loc de indicatoare rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indicatorul din faţa Policlinicii Areni stă înclinat de când a fost montat panoul
Indicatorul din faţa Policlinicii Areni stă înclinat de când a fost montat panoul

Şefii Primăriei susţin că nu au observat nereguli în felul în care lucrează aceştia. Turiştii şi şoferii străini se rătăcesc prin oraş.

Panourile publicitare amplasate în zonele principale ale municipiului Suceava acaparează din ce în ce mai mult trotuarele şi intersecţiile.
Mai mult decât atât, angajaţii firmelor care le-au montat fie au mutat, fie au acoperit cu totul indicatoarele rutiere. Cel mai recent exemplu este al panoului din faţa Policlinicii Areni. Când a fost montat, în urmă cu câteva săptămâni, indicatorul rutier din intersecţie a fost strâmbat şi redirecţionat şi astfel se prezintă şi în ziua de azi.

„Nu ştiam că indicatorul a fost strâmbat. Firmele care câştigă licitaţiile îşi montează singure panourile. Noi doar le dăm autorizaţiile. Vom trimite pe cineva să remedieze situaţia“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Încurcaţi pe Calea Unirii

Acesta a mai precizat că toate spaţiile pentru panourile publicitare sunt licitate. „Suprafaţa pentru fiecare este de 1,5 metri pătraţi. Preţul este stabilit în funcţie de vizibilitate. Am scos la licitaţie 101 locaţii şi au rămas 20 libere“, a adăugat Seredenciuc. În unele zone, în special în intersecţiile de pe străzile principale, indicatoarele lipsesc cu desăvârşire, însă panourile publicitare şi-au găsit totuşi locul.

Pe Calea Unirii, cea mai importantă arteră a oraşului, la podul de peste Suceava, accesul autovehiculelor de mare tonaj este interzis. Totuşi, nu există indicatoare rutiere care să le arate străinilor rutele alternative, de ocolire a podului, astfel încât să ajungă la destinaţie.

Turiştii se rătăcesc

„Străinii şi turiştii care vizitează municipiul se pot pierde foarte uşor din cauza indicatoarelor care arată direcţii greşite sau din cauza lipsei acestora. De multe ori ni se cer indicaţii“, a spus Ionel M., poliţist comunitar. Cea mai mare chirie pentru un panou publicitar aduce lunar la bugetul Primăriei 620 de lei. Preţul de pornire la licitaţie este de 3,5 lei pe metrul pătrat. Anul trecut toate cele 101 spaţii au fost închiriate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite