Suceava: PORTRET/ Marius Gontariu: „Performanţa înseamnă sacrificii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul joacă volei din clasa a VI-a şi crede că pentru a ajunge la performanţă este nevoie de foarte multă muncă, devotament şi disciplină. Marius Gabriel Gontariu s-a apucat de sport încă din clasa a VI-a, când a început să joace volei din întâmplare.

„Colegii de la şcoală făceau volei şi m-au chemat şi pe mine. Mi-a plăcut şi am rămas fidel acestui sport“, ne-a spus acesta.

Până în clasa a VIII-a a învăţat noţiunile de bază din volei sub îndrumarea profesorului Florian Benedek, iar de atunci şi până în prezent paşii i-au fost călăuziţi de antrenorul Vasile Moşuc. Tânărul face parte din echipa juniori I a LPS Suceava şi, de anul trecut, din echipa CSMU LPS, cu care a participat la numeroase competiţii sportive.

Joacă în toată ţara

„Din primăvara anului 2010 am fost selectat pentru Divizia A1 Suceava şi aici joc sub îndrumarea antrenorului Victor Pancu“, a spus mândru Gabriel. În fiecare an a participat cu echipa de juniori la semifinale şi de fiecare dată s-au calificat. „În anul 2009 am participat la semifinale la Baia Mare, iar în 2010 la Bucureşti. Pe 15 februarie anul acesta am jucat cu echipa la Bistriţa, unde am câştigat cu 3-0 la seturi“, a completat voleibalistul.

Tânărul susţine că pentru a ajunge la aceste performanţe este nevoie de sacrificiu. „Consider că este destul de greu să ajungi la un nivel înalt de performanţă. Sunt zile în care am câte două antrenamente. Stau şi câte patru ore în sală la cele două echipe“, ne-a mai spus Gabriel.

„Trebuie sacrificii pentru a face performanţă“

Acesta are un program foarte bine stabilit: merge la şcoală, se întoarce acasă, învaţă, după care pleacă la antrenamente. De asemenea, are foarte mare grijă şi la alimentaţie. „Nu am voie să mănânc seara. Trebuie să consum foarte multe legume şi fructe. Înainte de fiecare meci, în schimb, mănânc câte un baton de ciocolată pentru că îmi dă energie“, ne-a povestit acesta. Băiatul spune că viaţa de sportiv este foarte frumoasă şi că îi dă numeroase satisfacţii.

„Îmi place destul de mult să joc la Divizie pentru că antrenamentele sunt diferite, mai complexe, faţă de cele de la juniori“, a completat sportivul.

Gabriel crede că voleiul presupune foarte multă disciplină şi dedicaţie. „Încerc să merg la toate antrenamentele. Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie să faci sacrificii“, a mai spus acesta.

Sportivul şi-a ales singur această cale şi spune că este recunoscător părinţilor, care îl ajută în tot ceea ce face. „Viaţa de sportiv e frumoasă, mergi peste tot cu echipa. Am vizitat foarte multe locuri din ţară“, a spus Gabriel în final.

Profil
Născut: 5 august 1992, Suceava.
Studii: Este elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv.
Familie: Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Cum împaci şcoala cu sportul?
Destul de bine, îmi fac timp pentru toate. Chiar dacă am zile în care am şi câte două antrenamente la şcoală mă descurc destul de bine. În primul semestru am avut media generală peste opt. Învăţ destul de mult pentru că anul acesta am şi Bacalaureatul.
Ce planuri de viitor ai?
Doresc să dau la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Vreau să joc în continuare şi la divizie. După facultate, poate o să aleg o carieră de antrenor. Mama m-a sfătuit tot timpul să-mi ascult profesorii şi aşa am făcut. Sper ca viitorii mei elevi să facă la fel.

Ce-i place
Îi place să se joace pe calculator să se uite la comedii şi filme de acţiune. Iubeşte ieşirile cu prietenii şi în special cele la munte. Îi place să se dea cu sania pe pârtie.

Ce nu-i place
Detestă minciuna şi persoanele cu două feţe. Nu-i place să mănânce peşte. Urăşte aglomeraţia din autobuze.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite