Suceava: PORTRET/ Andrei Neşculescu, şcolit la Disneyland să fie animator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clovnul Bobo, cum este cunoscut în Suceava, a călătorit în 11 ţări şi a învăţat o duzină de meserii, dar a ales să fie animator la petrecerile pentru copii.

La 30 de ani, Andrei Neşculescu are o poveste de viaţă impresionantă. Tânărul sucevean a plecat la muncă în Franţa după ce a terminat liceul. „Vorbisem cu nişte prieteni despre un loc de muncă în Paris, unde erau ei, şi mi-au zis să vin, că se rezolvă. Mi-am luat bilet de avion şi am ajuns la uşa lor. Când m-au văzut, s-au crucit, spunându-mi că ei glumiseră când m-au chemat acolo“, îşi aminteşte amuzat Andrei.

I-a dat viaţă lui Olive

Şi-a căutat singur ceva de muncă şi a ajuns să lucreze la Disneyland. „Mai aveam 25 de cenţi în buzunar. M-au angajat pe perioadă determinată pentru că ştiam trei limbi străine şi am lucrat două luni şi jumătate ca mascotă. Eram Olive, partenera lui Popeye“, ne-a spus tânărul.

Cu banii câştigaţi la Disneyland a călătorit la Monaco, apoi a luat trenul până la München, în Germania, unde avea un unchi. După o perioadă nu tocmai propice petrecută acolo a ajuns la Madrid. „M-am împrietenit cu un grup din acţiunea catolică şi din toamna anului 2004 până în februarie am făcut voluntariat ajutând bătrâni. La Madrid mi-a venit ideea să mă fac clovn, pentru că aveam un prieten animator pentru copii“, recunoaşte Andrei.

În martie 2005 s-a întors în ţară, s-a înscris la Facultatea de Istorie şi Geografie, iar doi ani mai târziu şi-a deschis o firmă de consultanţă în construcţii.

Calificat în opt meserii

„Am lucrat cam în toate domeniile, tot ce era nevoie. Am atestate pentru opt meserii, printre care instalator, operator calculator, electrician, bucătar, barman. Ştiu să fac de toate, nu mă dau în lături de la nimic“, spune Andrei Neşculescu.

Când avea 21 de ani şi rătăcea prin Italia a făcut şi striptease şi a câştigat bani frumoşi, dar a renunţat pentru că „doamnele erau prea isterice“.

În 2007 s-a căsătorit, a fost o perioadă ghid turistic, iar apoi s-a angajat agent de vânzări la o firmă de bricolaj din Suceava. Aici a câştigat o primă consistentă pentru că a reuşit să vândă nişte ţiglă care zăcea în depozit de ani buni. În prezent, îi dă viaţă unui personaj foarte iubit de copiii suceveni.„Anul trecut am început afacerea cu petrecerile pentru copii. Soţia mea, Bobolina, se ocupă de face painting, iar eu sunt clovnul Bobo. Toate materialele pe care le folosim, de la culori până la baloane, sunt comandate din afară“, spune Andrei.

Profil
Născut: 30 august 1980, la Suceava.
Studii: Facultatea de Istorie şi Geografie Suceava.
Familie: Este căsătorit. Are doi copii, o fată şi un băiat.

Întrebări şi răspunsuri
V-a lipsit ceva în toţi aceşti ani de aventurier?
Mi-au lipsit părinţii. Mama a fost actriţă şi a jucat în «Neamul Şoimăreştilor», însă a murit tânără, de cancer. Tata, de la 6 ani, nu m-a mai sprijinit. La 18 ani am fost la bunicii de pe tată cu flori şi bomboane şi mi-au închis uşa în nas. Asta nu voi uita niciodată. În schimb, naşa mea, Lucica Palagheanu, m-a ajutat foarte mult.
Ce amintire specială  aveţi din călătorii?   
La 20 de ani mi-am luat un Oltcit şi am plecat spre Italia. Vameşii din Ungaria au râs de maşina mea şi am pus pariu cu ei că mă şi întorc cu Oltcitul din Milano şi le aduc fotografii. Aşa a fost, numai că la întoarcere, la Vatra Dornei s-a stricat de tot maşina.

Ce-i place
Andrei Neşculescu este şi tenor la biserică şi spune că adoră să viziteze tot felul de locaşe de cult, din ţară sau din străinătate.

Ce nu-i place
Urăşte să meargă la dentist. De asemenea, nu-i place ipocrizia şi să fie minţit. În rest, spune că nu este pretenţios.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite