Suceava: Otilia Brumă - De pe băncile şcolii, pe scena muzicii (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otilia Brumă
Otilia Brumă

Eleva de clasa a XII-a s-a lansat sub numele de scenă Bijue şi intenţionează să urmeze Conservatorul din Iaşi

Otilia Brumă este elevă în ultimul an la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ Suceava şi spune că muzica e viaţa sa. „Când eram mică cântam peste tot, în faţa părinţilor, în baie, pe stradă. Mi-a plăcut dintotdeauna muzica. În clasa a V-a, profesorul de muzică a remarcat că am talent şi am cântat în public, pentru prima dată, la o serbare“, îşi aminteşte Otilia. S-a lansat oficial pe piaţa muzicală suceveană patru ani mai târziu. „În clasa a IX-a am participat la Miss Boboc, iar pentru proba de aptitudini am ales să interpretez o melodie. În juriu era Lucian Dragotă, cântăreţ de muzică folk, care m-a descoperit şi am avut ocazia să cânt cu el prin pub-uri din Suceava, Fălticeni, Dorohoi“, ne-a spus eleva.

Anul trecut, la Balul Universităţii „Ştefan cel Mare“ a fost remarcată de un manager care se afla în juriu şi care i-a propus o colaborare. „Am semnat un contract vara aceasta, în august, şi lucrăm acum la un proiect de muzică comercială. Numele meu de scenă este Bijue şi voi cânta cu Da Fleiva. Avem mai multe idei de proiecte, pe care sperăm să le lansăm atât aici, cât şi în afara ţării“, a spus Otilia.  Entuziasmată de proiectul la care lucrează în prezent, Otilia Brumă îşi dedică timpul liber în totalitate muzicii.

De la şcoală pleacă direct la studio
„Timpul meu liber îl folosesc doar pentru a lucra la acest proiect muzical. De la şcoală plec direct la studio“, mărturiseşte tânăra artistă. Otlia are şi alte pasiuni. „Am făcut şi dans în trecut, am participat la tot felul de concursuri de acest gen şi am făcut dans de societate. Chiar am fost într-o perioadă dansatoare în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală. Ştiu să cânt şi la chitară, însă nu foarte bine“, ne-a spus Otilia. Interpretează orice melodie, indiferent de gen, atât în limba română, cât şi engleză sau spaniolă. Îi place să cânte muzică folk pentru că simte că aşa îşi pune în valoare cel mai bine vocea.

Profil
Născută. 13 iunie
1992, Suceava.
Studii. Elevă la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ Suceava.
Familie. Necăsătorită.

Întrebări şi răspunsuri
Ai un artist favorit al cărui exemplu îl urmezi?
Nu am niciun model pe care să-l copiez sau să-l urmez şi nici nu-mi place un artist anume. Pentru mine muzica în sine e tot ce contează. 
Ce spun părinţii tăi despre planurile de viitor?
Părinţii mei mă sprijină şi mă încurajează să continui studiile, şi anume să urmez Conservatorul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite