Suceava: Opt pompieri suceveni participă la Concursul Serviciilor Profesioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La proba de 100 de metri, echipa Sucevei a obţinut timpii cei mai buni din ţară

Etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă se desfăzoară zilele acestea la Argeş, iar la competiţie participă peste 150 de pompieri din toată ţara. De la Suceava s-au pregătit opt oameni, plt. Bolohan Radu, plt. Avasiloaie Sergiu, plt. Lungu Iulian, plt. Cîrnu Radu, plt. Chiriluş Cătălin, plt. Costea Irinel, sg. maj. Hrişcu Dănuţ şi plt. Iftimie George.

Concursul a luat startul pe data de 7 septembrie şi se va încheia mâine, 10 septembrie.

Până în prezent, concurenţii au participat la proba „Pista cu obstacole pe 100 m”, şi cea de „Ştafeta 4x100 m”.

"Proba constă în alergarea individuală a celor 100 de metri,escaladarea gardului de 2 metri, ridicarea celor două role de furtun tip „C”, cu care aleargă spre bârna de echilibru şi o traversează, după care întinde rolele, le racordează între ele, lasă jos racordurile cuplate şi continuă alergarea, având în mână câte un racord, din care unul îl racordează la distribuitor, iar la celălalt racordează ţeava de la brâu. Proba se consideră încheiată când concurentul trece lina de sosire", a declarat Ioana Istrati, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă din Suceava.

Unul ditre pompierii suceveni care se mândreşte cu faptul că la lotul de la Suceava a obţinut timpii cei mai buni şi s-a clasat pe primul loc la această probă.

"A fost o probă solicitantă, iar competiţia a fost pe măsură, au fost multe emoţii, mai ales că am fost primii care am concurat. Suntem mulţumiţi de rezultatele primei probe”, spune Dănuţ Hrişcu, sergent major.

Rezultatul la restul probelor se va afla pe data de 10 septembrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite