Suceava: Opt medici amendaţi de CAS pentru nereguli în concediile medicale acordate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia care anchetează concediile medicale acordate de medicii suceveni a dat primele amenzi şi avertismente pentru neregulile găsite în documente.

Comisia de verificare a acordării concediilor medicale din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a emis primele amnezi şi avertismente medicilor suceveni. Opt medici au fost amendaţi pentru concediile medicale întocmite greşit sau pentru neconcordanţa celor scrise pe documente cu fişele de internare sau de externare a pacienţilor.

Alţi 12 medici specialişti au primit avertismente pentru acordarea de concediu medical „în continuare” la o dată mai mare decât data la care s-a terminat valabilitatea certificatului medical anterior sau eliberarea de certificat de concediu medical fără ca aceasta să conţină numărul de zile de concediu medical de care a beneficiat asiguratul în ultimele 12 luni, situaţie constatată la trei medici prescriptori, fiecare cu cate un caz. „În urma acţiunii de control au fost aplicate 8 amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 lei fiecare pentru eliberarea de certificate de concediu medical fără respectarea prevederilor legale în vigoare, la una dintre sancţiuni fiind depusă contestaţie la sediul CAS Suceava”, a declarat Cristina Iordăchel, directorul executiv al instituţiei.

În unele cazuri, reprezentanţii CAS au găsit formulare pentru acordarea de concedii medicale incomplete, fără datele obligatorii specifice actului medical, adică diagnostic, proceduri sau investigaţii efectuate şi recomandate, tratament prescris, date care să justifice acordarea de concediu medical şi eliberarea certificatelor de concediu medical, fiind înregistrate doar datele de identificare ale pacienţilor – nume, prenume, CNP, vârsta.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite