Suceava: Oferte ieftine la pensiunile din Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii pregătesc tarife reduse la cazare şi nopţi de dormit gratuite în extrasezon. Majoritatea celor care deţin mini-unităţi de cazare în Bucovina vor să recâştige în toamnă clienţii pierduţi în vară.

Odată cu terminarea sezonului estival, perioada cea mai generoasă din an în ceea ce priveşte numărul clienţilor, patronii pensiunilor pregătesc oferte atractive pentru turişti. „În câteva zile, vom scoate pachete promoţionale. Pentru septembrie, la trei nopţi plătite, turistul primeşte o noapte gratis, iar la cinci nopţi plătite primeşte două nopţi gratis“, a spus Răzvan Diaconescu, reprezentantul unei pensiuni din Pojorâta. La Gura Humorului, oferta constă în scăderea preţului la camerele duble, de la 100 de lei la 60 de lei.


Turiştii se plâng că e scump


„Încercăm să venim cu oferte atractive deoarece şi vara a fost cam slabă, comparativ cu alţi ani. Se simte criza şi la noi, ca peste tot. Acum, la ofertă, pentru cinci nopţi de cazare, închiriem o cameră dublă cu 60 de lei pentru o noapte“, ne-a spus Raluca Rusan, administratorul unei pensiuni de 3 stele din Gura Humorului.


Sucevenii susţin că preţurile la pensiunile din judeţ sunt cam mari pentru acest an de criză, mai ales că în alte zone turistice cazarea e mai ieftină. „Eu am fost câteva zile la Braşov fără  rezervare făcută. Am găsit la Moeciu de Sus, la o vilă, o cameră dublă cu 35 de lei. Iar Moeciu de Sus nici nu se compară cu Bucovina noastră. E foarte scump la noi“, a declarat Cezar Morariu, asistent medical.


O altă ofertă pentru turişti vine din partea mănăstirilor. De exemplu, la Dragomirna, o noapte de cazare costă 70 de lei. „Faţă de ceilalţi ani, numărul turiştilor a scăzut cu 40%. Cred că, de vină, în primul rând, este criza financiară. În plus, inundaţiile din această vară au făcut impracticabile multe drumuri, lucru care i-a speriat pe mulţi turişti, care au renunţat să mai vină în concediu în Moldova“, a declarat măicuţa Filofteia, de la mănăstirea Dragomirna. Cazarea în chiliile măicuţelor scade până la 25 de lei.


120 de lei la 4 margarete


Micul dejun servit la mănăstire variază între 15 şi 25 de lei, prânzul costă până la 50 de lei, iar cina maximum 30 de lei. Preţurile pentru cazare la pensiunile bucovinene variază între 60-80 lei pentru cele de 2 stele, între 80-100 lei la cele de 3 margarete şi între 100 şi 120 lei pentru cele cu 4 margarete.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite