Suceava: Ofertă de vară: river rafting şi parapante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventurile aeriene sau acvatice costă 50 de lei. Se poate practica şi tiroliana, „mersul“ dintr-un copac în altul la înălţime, care  este gratis.

În cazul parapantelor, zborurile se realizează sub supravegherea directă a instructorilor. „Pentru cei cu vârste între 16 şi 18 ani avem nevoie de acordul părinţilor. Un zbor costă 50 de lei. Am deschis asociaţia acum un an şi avem deja primii profesionişti în judeţ. Am avut cazuri în care tinerii au vrut să-şi facă declaraţii de dragoste în aer“, ne-a declarat Ciprian Pascan, instructor de zbor la Asociaţia Sportivă „Cumullus“ din Suceava.

Sunt pregătite 15 parapante pentru zbor
Pentru experimentaţi, parapanta este considerată o metodă de relaxare. „Avem în dotare 15 parapante dotate cu tot echipamentul, dar şi paramotoare. Până în prezent avem trei doritori pentru înscriere la începători, cinci la avansaţi şi trei la paramotor“, a mai precizat Ciprian Pascan

.
Traseele cu parapanta sunt deasupra oraşelor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, Udeşti şi alte zone. Iubitorii de apă au la dipoziţie ambarcaţiuni pentru a face river rafting, un sport în care se luptă împotriva apelor învolburate, în special pe Bistriţa. „Fac în fiecare vară acest sport şi am ajuns o singură dată la spital cu capul spart, pentru că mă lovisem de o stâncă. N-aş renunţa la acest sport pentru nimic în lume. Iubesc apa, iar pe râu simt că trăiesc cu adevărat“, ne-a spus Iulian Drumeş, student. Un traseu de 10 kilometri pe Bistriţa, efectuat în aproximativ 80 de minute, costă 50 de lei.

Deplasare printre copaci prin forţa braţelor
Un alt sport practicat tot mai mult în Vatra Dornei constă în întrecerile cu ATV-ul, care costă 50 de euro pe zi. Pentru cei cu muşchi, o tiroliană e numai bună. Sportul constă în legarea unei frânghii între doi copaci şi parcurgerea distanţei doar cu ajutorul braţelor. „Frânghia trebuie prinsă strâns, să nu se bălăngăne deoarece nu mai poţi înainta. Când simţi că nu mai poţi să te ţii trebuie să fii tare de psihic, deoarece altfel îţi dai drumul. De la creier se comandă totul“,  a caracterizat sportul Alex, amator de tiroliană.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite