Suceava: Oferta de joburi de vară pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii caută joburi part-time sau pe perioadă determinată
Tinerii caută joburi part-time sau pe perioadă determinată

Tinerii au posibilitatea să câştige între 400 şi 800 lei pe lună lucrând part-time. Reprezentanţii AJOFM se aşteaptă ca rata şomajului să crească cu câteva procente în urma absolvirii promoţiei 2011 de liceeni şi studenţi.

Perioada estivală este propice atât pentru angajatori, cât şi pentru tinerii proaspăt ieşiţi de pe băncile şcolii sau ale facultăţilor, care vor să câştige bani de buzunar sau pentru nevoile personale zilnice. Oferta pentru absolvenţii de liceu sau facultate aflaţi în căutarea de joburi estivale este relativ aceeaşi an de an.

Tinerii au posibilitatea să câştige între 400 şi 800 lei pe lună împârţind pliante, făcând promoţii la diferite produse în cadrul complexelor comerciale sau lucrând ca bonă, agent comercial, lucrător bucătărie, cameristă sau agent asigurări în regim part-time.

Vreau un job pe timp de vară ca să am bani de buzunar, să-mi cumpăr cele necesare pentru liceu“, ne-a spus Laura Năstase, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ Suceava.

Locurile de muncă sunt postate zilnic la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, unde sunt oferite detalii cu privire la salarizare, condiţii de muncă, program şi pretenţiile angajatorilor. Spre exemplu, se caută 30 de agenţi asigurări, program part-time, cărora li se oferă salarii de 500 lei. Pentru cei cu studii medii sunt puse la dispoziţie în această perioadă posturi de lucrător comercial în Suceava, pe o perioadă de trei luni, salarizate cu 870 lei/lună şi tichete de masă, altele cu 653 lei/lună plus tichete de masă. Cei care s-ar putea descurca să fie ajutor şef casă amanet ar primi 720 lei luna, la care se adaugă comisioane şi bonuri de masă, iar un simplu manipulant mărfuri la fabrica de bere din Suceava ar fi plătit cu 720 lei şi bonuri de masă, cerinţele fiind minime, şi anume absolvirea gimnaziului.

În ceea ce priveşte rata şomajului, estimăm că va creşte în perioada următoare din cauza promoţiilor de absolvenţi, însă cu doar câteva procente. Ofertele pentru tinerii care vor să muncească pe timpul verii abia acum au început să apară, urmând ca oferta să se îmbogăţească“, a declarat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite