Suceava: Obiecte masonice expuse la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii vor putea vedea cele peste 70 de piese de valoare ce datează de la sfârşit de secol XVIII început de secol XIX. La Muzeul de Istorie din Suceava vor putea fi văzute piese aduse la Sibiu.

„Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 18 martie–3 aprilie şi este rezultatul unui parteneriat încheiat între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Brukenthal“, au explicat reprezentanţii Muzeului de Istorie Suceava.

Expoziţia cuprinde 72 de piese care au aparţinut masonilor din Transilvania, valoarea totală a asigurării acestor piese fiind de 73.200 de lei. Astfel, sucevenii vor putea vedea la Muzeul de Istorie colane, mistrii de alamă aurită, echere, compasuri, dar şi spade ce au aparţinut masonilor din Transilvania. Alături de colanele masonice şi de diverse obiecte de ritual va fi expusă medalia din argint de peste 43 de grame a lui Samuel von Brukenthal, o piesă ce datează de la 1744.

Astăzi, la ora 12.00, a avut loc vernisajul expoziţiei, cei interesaţi putând vizita obiectele până pe 3 aprilie, când acestea se vor întoare în Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Sucevenii încântaţi de noutăţi

„Ne bucurăm că vor fi aduse aceste piese cu o istorie atât de importantă. Astfel, putem vedea şi obiecte noi, pentru că nu toţi îşi permit să ajungă prin ţară să viziteze marile muzee“, a spus Dumitru Stoica, funcţionar public.

Sucevenii care vor veni la muzeu în perioada în care va avea loc această expoziţie vor putea vizita şi cele trei săli renumite ale Muzeului de Istorie, respectiv Sala Tronului, Sala de artă şi Sala Tezaur.

Prima ilustrează un moment din Curtea din Suceava din timpul lui Ştefan cel Mare, iar Sala de artă cuprinde valori de patrimoniu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite