Suceava: O urmărire ca-n filme şi cinci focuri de armă pentru a prinde un contrabandist de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au efectuat somaţiile legale şi au tras cinci focuri de armă. Foto arhivă
Poliţiştii au efectuat somaţiile legale şi au tras cinci focuri de armă. Foto arhivă

Mihăiţă U. a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Astăzi, în jurul orei 12.00, poliţiştii Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, în timp ce efectuau activităţi pe DN 2E, pe raza comunei Voitinel, în vederea depistării persoanelor care transportă produse accizabile, au depistat un tânăr care avea în autoturismul său circa 5.000 pachete de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar pentru a opri un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre comuna Vicovu de Jos. Conducătorul auto a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea spre comuna Horodnic de Sus, astfel că poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului în cauză, organizându-se două dispozitive pentru reţinerea autoturismului, pe raza comunelor Horodnic de Sus şi Marginea. „Agenţii Postului de Poliţie Horodnic de Sus au efectuat din nou semnalul regulamentar de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul auto a refuzat să oprească, deplasându-se spre comuna Marginea”, a informat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Pe raza comunei Marginea, conducătorul autoturismului urmărit a observat autospeciala postului de poliţie, astfel că a ieşit de pe DN 2E şi a intrat pe un drum ce ducea spre piaţa comunei. Aici, poliţiştii au reuşit blocarea autoturismului, drept urmare suspectul a coborât de la volan şi a fugit spre albia pârâului Suceviţa.
 
Poliţiştii au efectuat somaţiile legale şi au tras cinci focuri de armă, persoana suspectă fiind reţinută şi imobilizată. În urma verificărilor, a fost identificat Mihăiţă U., de 25 ani, din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava. În autoturism, pe bancheta din spate, podul pedalier din spate, precum şi în portbagaj, au fost identificate zece baxuri conţinând pachete ţigări cu timbru Republica Moldova”, a adăugat Gabriel Panţiru.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, unde s-a procedat la inventarierea cantităţii de ţigări transportate, fiind găsite 4.960 pachete ţigări, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite