Suceava: O nouă diciplină şcolară pentru elevii de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului începând din anul şcolar 2010-2011, elevii de liceu vor putea studia un opţional în domeniul reţelelor de calculatoare.

Începând cu acest an şcolar elevii din liceele sucevene vor avea la dispoziţie opţiunea de a studia pe parcursul unui singur anh şcolar „Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor”.

Este vorba despre cursuri cu durata de o oră pe săptămână puse la dispoziţie de Cisco Networking Academy, dar decizia de folosire a acestui opţional rămâne la latitudinea şcolilor.


Disciplina poate fi studiată în oricare an şcolar din timpul liceului, o oră pe săptămână, timp de două semestre pentru filierele teoretică şi vocaţională, la toate specializările.


Cursurile vor fi puse la dispioziţie în format online în limbile maghiară, germană, franceză, italiană, rusă, poloneză, spaniolă, portugheză, turcă, arabă, greacă, hindi şi japoneză.

La finalul cursului elevii pot susţine un examen care, în condiţiile promovării, le oferă o certificare recunoscută internaţional în domeniul administrării şi utilizării calculatoarelor, funcţionării şi securităţii reţelelor de calculatoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite