Suceava: O firmă de electricitate din Rădăuţi, răspunzătoare de moartea unui angajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stejar Bucaciuc, angajatul unei firme din Rădăuţi care se ocupa de verificarea corpurilor de iluminat public de pe raza comunei Grăniceşti a decedat după ce a căzut de pe scară şi s-a lovit la cap.

Evenimentele au avut loc ieri lângă un corp de iluminta public din comuna Grăniceşti, când bărbatul s-a urcat pe o scară, a căzut la pământ lovindu-se la cap şi a decedat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi efectuează cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 178 al. 2 C.pen., neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către o persoană care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri.

Deasemena pentru nerespectarea de către orice persoană a obligaţiilor şi a măsurilor stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă, dacă prin aceasta se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, dacă faptele au produs consecinţe deosebite având ca obiect împrejurările în care a survenit decesul lui Stejar Bucaciuc, angajat al Sc Lux-Electric Srl Suceava.

„Din primele cercetări a rezultat că la data de 26 mai, în jurul orelor 16.20, în timpul efectuării unor verificări ale unui corp de iluminat public aflat pe un stâlp de joasa tensiune din centrul comunei Grănicești, Stejar Bucaciuc a căzut de pe scara si s-a lovit în în zona capului, decesul survenind pe loc”, a declarat procurorul Cristina Jaba, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Deasemena aceasta a mai explicat că în conformitate cu prevederile legale, despre producerea accidentului de muncă a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, care a desemnat un inspector pentru a efectua verificări potrivit competenţelor sale, concluziile raportului încheiat de acesta urmând a fi avute în vedere şi la soluţionarea dosarului penal.

Cercetările penale continuă în vederea stabilirii cauzelor şi eventualelor persoane responsabile de producerea accidentului de muncă a cărui victimă a fost Stejar Bucaciuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite