Suceava: O femeie a murit arsă după ce i-a luat foc casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii, încercând să stingă focul
Pompierii, încercând să stingă focul

După primele investigaţii, incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă şi a distrus bucătaria casei, acoperişul şi mai multe obiecte din casă în valoare de 10.000 de lei.

Maria B. în vârstă de 79 de ani a murit în chinuri după ce bucătăria în care locuia i-a luat foc. Fiica sa, Elena Lipşa, în vârstă de 59 de ani, a ajuns şi ea rănită la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu arsuri.

“Femeia a ajuns la noi cu arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei, a membrelor şi a căilor respiratorii, însă din cauză că femeia are afecţiuni asociate există riscul ca femeia să îşi piardă viaţa. În prezent, este internată la secţia de Chirurgie Plastică”, a explicat dr. Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvântul al SJU.

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Dumitru Lipşa din localitatea Stroieşti.

La sosirea pompierilor ardea acoperişul casei din lemn, o bucătărie construită din lemn şi materiale combustibile din interiorul unei camere, pe o suprafaţă de 20 mp, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi anexele învecinate. După câteva ore, pompierii au reuşit să stingă focul în jurul orei 10.00.

“Au ars: acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de 120 mp, bucătăria, pe o suprafaţă de 28 mp şi bunuri materiale din bucătărie şi cameră (2 paturi, 2 dulapuri, 2 televizoare şi materiale textile). S-au degradat pereţii interiori, pe o suprafaţă de 40 mp şi planşeul din lemn, pe o suprafaţă de 50 mp”, a declarat Dan Baltaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Suceava.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă. Pompierii au salvat casa şi anexele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, iar pagubele au fost estimate la aproximativ 10.000 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite