Suceava: O cincime dintre absolvenţii de clasa a VIII-a s-au ales cu note mai mari la testările naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele finale care arată că în cazul evaluării la limba română au fost mărite 35 de note şi opt au fost micşorate, pe când la matematică două note au fost micşorate, iar 32 mărite.

Elevii de clasa a VIII-a au depus 190 de contestaţii în urma aflării rezultatelor la limba şi literatura română şi alte 166 la matematică. După rezolvarea acestora au fost afişate rezultatele finale care arată că în cazul evaluării la limba română au fost mărite 35 de note şi opt au fost micşorate, pe când la matematică două note au fost micşorate, iar 32 mărite.

Din cei 9.069 de elevi care au susţinut evaluarea naţională la finalul clasei a VIII-a, 2.260 au primit note sub 5, iar 281 au absentat.

Laura Hacman, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a precizat că la matematică s-au înregistrat de două ori mai multe note sub 5 comparativ cu limba română. În urma contestaţiilor, 1.480 de elevi au luat note sub 5 la testul naţional de matematică. La limba română au obţinut note sub 5 alţi 780 de copii.

Aproape 4.000 de elevi au trecut la limită examenele de la sfârşitul ciclului gimnazial, aceştia luând note între 5 şi 6. Au fost şi copii care au obţinut nota 10 la una dintre materiile de examen. Astfel, 74 de elevi au luat punctaj maxim la testul de limba română, iar 151 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au reuşit să rezolve perfect problemele de matematică.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite