Suceava: O bătrână din Bălcăuţi a murit într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost provocat de o mână criminală. Foto arhivă
Incendiul a fost provocat de o mână criminală. Foto arhivă

Pompierii spun că focul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Garda de intervenţie Siret şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciul Voluntar pentru situaţii de Urgenţă Grăniceşti, au intervenit aseară cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Bălcăuţi.

La sosirea echipajelor ardeau violent acoperişul casei de locuit, acoperişul bucătăriei de vară, acoperişul adăpostului de animale şi depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la două locuinţe aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost stins după mai bine de două ore


Au ars 80 de mp din acoperişul casei, câte 30 mp din acoperişul bucătăriei de vară şi acoperişul adăpostului de animale. De asemenea, incendiul s-a extins şi la depozitul de furaje, care a ars pe o suprafaţă de 80 mp. Au ars obiecte de mobilier şi articole de uz casnic şi s-au degradat pereţii portanţi ai construcţiilor.

În interiorul bucătăriei de vară a fost găsită decedată proprietara, în vârstă de 82 de ani. Din primele cercetări, focul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Militarii au salvat din calea flăcărilor restul locuinţei şi cele două case învecinate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite