Suceava: Mutaţi din bordei în condiţii de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina şi Viorel Marcu, împreună cu cei şapte fii ai lor, au trecut de la cocioaba pe care o aveau înainte la o locuinţă ca-n reviste.

Familia Marcu din Dorneşti a luat viaţa de la zero, de câteva zile, după ce a primit cheile unei case construite ca la carte. Cele nouă suflete, părinţii şi şapte copii, au trăit un adevărat coşmar la sfârşitul lui iunie, când viiturile le-au luat cocioaba cu două camere.

„A fost apa foarte mare. N-am mai văzut aşa ceva. N-am putut salva mai nimic. Am rămas doar cu hainele de pe noi şi cu un pat“, ne-a declarat Viorel Marcu (36 de ani), capul familiei.

„Trăim ca la oraş“

De la iadul apelor, timp de două luni, cei doi soţi şi copiii lor, cu vârste între 4 luni şi 18 ani, au trăit din mila străinilor. Viaţa li s-a schimbat cum nici n-au visat.

Prima casă ridicată din temelii pentru sinistraţii din Suceava a fost dată familiei Marcu. „Mulţumesc lui Dumnezeu că avem un acoperiş deasupra capului. N-am fi reuşit fără ajutorul unor oameni buni. Înainte aveam doar două camere dărăpănate şi WC în curte, ca la ţară. Acum trăim ca la oraş“, ne-a spus Cristina Marcu (36 de ani), mama copiilor. Zeci de voluntari au lucrat la noua locuinţă, cu materiale din rezerva de stat. Proiectul a mers ca pe roate, iar casa arată ca-n reviste.

Mobilă din donaţii

Cei nouă împart acum două camere, cu parchet, gresie, faianţă şi geamuri de tip termopan. „N-am visat la aşa ceva. Este şi baie în casă. De la ce aveam înainte şi ce ni s-a dat acum e un pas ca de la cer la pământ“, a mai spus Viorel.

Familia a fost ajutată şi de alţi oameni cu inimă mare, astfel că a reuşit să-şi mobileze casa cu pat, dulap, masă, canapea şi fotolii. Oamenii au primit ieri şi o vizită importantă. Aflat în vizită în Suceava pentru a vedea stadiul lucrărilor la casele sinistraţilor şi la podul de pe DN17A, distrus de puhoaie, Traian Băsescu a trecut pragul casei familiei Marcu.

Singura grijă pe care o mai au este să-şi poată creşte copiii. Singurii bani pe care-i au sunt alocaţiile minorilor, şi puţinul pe care tatăl  îl adună muncind cu ziua.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite