Suceava: Mopediştii au făcut slalom anti-accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii pasionaţi de motoare s-au alăturat ieri poliţiştilor şi instructorilor auto la un eveniment menit să reducă numărul accidentelor rutiere.

Şapte mopedişti s-au întrecut ieri, de la ora 10.45, în parcarea de la Shopping City la concursul de slalom care face parte din campania „Alege viaţa“. Alţi 20 au privit cu interes spectacolul pregătit de Poliţia Rutieră şi de şcolile de şoferi din oraş.

Campania organizatorilor vine ca replică la numărul mare de victime, conducători de mopede, care îşi pierd viaţa pe şoselele Sucevei. 

Premiul I, luat de un minor

Câştigătorul slalomului cronometrat s-a dovedit a fi un tânăr care nu a împlinit încă vârsta majoratului. Gabriel Tomescu, din Şcheia, şi-a cumpărat singur motoscuterul. „Am învăţat să-l conduc de la nouă ani şi acum este pasiunea mea. Am mai participat la concursuri. Dacă eşti atent şi te concentrezi nu e greu, mai ales la proba de slalom“, a spus Gabriel.

„Am vrut ca prin acest eveniment să atragem atenţia celor care au acasă un motoscuter să respecte legea când merg pe drumurile publice“, a declarat Constantin Alecsa, reprezentantul şcolii de şoferi organizatoare.

Mopediştii spun însă că şoferii de automobile sunt cei care provoacă majoritatea accidentelor. „Ni se spune donatori de organe deoarece după un accident în care o maşină intră în tine, nu mai eşti bun de altceva. Ar trebui ca şoferii să fie implicaţi în această activitate“, a explicat Costel Dima, prezent la eveniment.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite