Suceava: Mielul de Paşte, mai ieftin pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii au postat anunţuri potrivit cărora un kilogram costă între 15 şi 20 de lei, cu 5 lei mai ieftin decât în magazine. Inspectorii DSV avertizează sucevenii să cumpere carne doar de la producătorii autorizaţi. Ei au dat doar patru avize de sacrificare

Sucevenii care vor să mănânce miel în ziua de Paşte trebuie să scoată din buzunar aproximativ 20 de lei pentru un kilogram de carne. Acesta este preţul cerut de crescătorii de animale care şi-au prezentat marfa pe internet. „Am început să vindem de acum două săptămâni. Au venit oameni şi au cumpărat carcase să trimită la rude în străinătate. Am vândut bine până acum, la acelaşi preţ ca şi anul trecut“, a spus Raluca Găitan, producător din Bosanci, care are 200 de miei de vânzare.

„Mieii sunt ecologici“

În anunţurile de pe net, preţul mielului variază între 15 lei/kilogram viu şi 20 lei kilogramul de miel tăiat, dar  sucevenii trebuie să se deplaseze în localităţile respective. O alternativă este şi marfa din supermarket, dar aici carnea este mai scumpă cu cel puţin 5 lei. La prima vedere, kilogramul de miel costă 31 de lei, dar sucevenii primesc cadou TVA-ul, adică din preţ se scade procentul de 24%, iar în final se încasează doar 25 de lei. „Mieii noştrii sunt ecologici, curaţi. În supermarket nu ştii ce cumperi“, a mai spus Raluca Găitan, care-şi vinde mieii pe internet.


Sucevenii spun că preţurile sunt prea mari şi că nu vor cumpăra decât o bucăţică, de poftă, şi ca să păstreze tradiţia. „Anul trecut am cumpărat carne de miel cu 18 lei, dar pentru vremurile din ziua de azi e prea mult 20 de lei. Decât să cumperi un miel de 10 kilograme, mai bine mai pui încă pe atât şi cumperi un porc“, a spus Nelu Timofte, şofer.

„Vom ajunge la 20 de puncte de sacrificare“

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)atrag atenţia sucevenilor să cumpere carne doar de la producătorii autorizaţi. „Am dat patru avize de sacrificare temporare pentru perioada 12-23 aprilie, două la Şcheia şi două în judeţ. Mai este timp, cam de săptămâna viitoare o să înceapă să se vândă peste tot. Cred că vom ajunge la 20 de puncte de sacrificare cu tot cu abatoare, ca şi anul trecut“, a declarat Petrea Dulgheru, directorul DSVSA Suceava.
Inspectorii DSVSA spun că vor înteţi controalele în această perioadă pentru a nu exista niciun pericol pentru sănătatea sucevenilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite