Suceava: Micul Alex pleacă în Germania în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii au donat pentru Alex în jur de 10.000 de lei, bani strânşi atât în bisericile din oraş cât şi la sediul redacţiei.

Copilul care a contactat bacteria E-coli în spital imediat după naştere şi care a rămas fără imunitate are şansa să fie consultat şi tratat la un spital din străinătate. „Medicul de la Spitalul din Germania mi-a cerut toate fişele de ieşire din spital de la noi. El decide când îl internează, în funcţie şi de locurile pe care le are în spital. Mi-a zis că până la sfârşitul lunii viitoare plecăm“, ne-a spus Adriana Dumitriu, mama lui Alex.


Pentru plecarea în Germania, părinţii au strâns aproximativ 10.000 de lei, dar banii nu sunt suficienţi. Micuţul mai are nevoie de bani pentru transport şi spitalizare, costul unei zile de internare nefiind încă stabilit.

Pastile de 1.000 de lei lunar
Până în prezent, Alex a încercat toate posibilităţile spre vindecare în ţară. Acum trei luni, el a fost la Bucureşti unde a fost pus la aparatul de biorezonanţă. Medicii din capitală i-au dat un tratament scump, comandat din afară, pe care îl ia şi în prezent. La începutul lui iulie, Alex trebuie să meargă iar în Bucureşti pentru a se vedea dacă tratamentul a dat roade.
„Medicamentele pe o lună ne-au costat 1.000 de lei. Sunt scumpe, dar important este să dea rezultate. Vom vedea la a doua consultaţie la aparat cum se prezintă organismul“, a adăugat mama. 

Cine l-a ajutat pe copil
În campania de strângere a fondurilor pentru Alex, atât sucevenii, cât şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor s-au dovedit a fi generoşi. În ajutor i-au sărit şi pompierii care au făcut colectări de fonduri. Pentru a-l salva de la moarte, bunicii lui Alex şi-au vândut casa şi pământul acum doi ani de zile, când copilul avea nevoie urgent de nişte fiole scumpe din străinătate.


Atunci bunicii au dat pe şase fiole 6.000 de lei. Familia lui Alex locuieşte într-un apartament pentru care plăteşte chirie la Primărie, iar dintre cei doi părinţi doar tatăl lucrează ocazional. Mama trebuie să-l însoţească permanent pe băiat şi nu se poate angaja.

Cum îl puteţi ajuta pe băiat
Sucevenii care îl pot ajuta în continuare pe Alexandru să plece în Germania pentru consultaţie şi tratament specializat sunt aşteptaţi să doneze bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Cei care doresc să ia legătura direct cu familia pot suna la numărul de telefon: 0770989584. Persoanele care doresc mai multe informaţii legate de caz se pot prezenta la sediul redacţiei Adevărul de Seară, de pe strada Universităţii, nr. 42.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite