Suceava: Metode de răcorire pentru suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canicula i-a împins pe locuitorii oraşului să aleagă cele mai la îndemână soluţii pentru arşiţă. 

În judeţul Suceava există şapte bazine de înot, unde oamenii pot să se relaxeze în zilele toride sau unde pot învăţa să înoate, dacă nu stăpânesc acest sport. În municipiu funcţionează un ştrand, o piscină olimpică în cadrul Şcolii numărul 3 şi alta în cadrul Complexului de Kinetoterapie şi Nataţie de la Universitatea „Ştefan cel Mare“.

Sucevenii mai au ocazia să practice sportul de nataţie la piscinele acoperite şi în aer liber din cadrul Complexului „Popas“ de la Gura Humorului. Un alt loc pentru cei care adoră apa se mai găseşte la Salina Cacica, unde s-a deschis în urmă cu doi ani un ştrand cu apă salinizată. Îndemnaţi de caniculă, sucevenii se înghesuie cu sutele, de la primele ore ale dimineţii, pentru câteva momente de răcoare în apa ştrandului.

15 lei pentru o oră de înot la Universitate

Pentru o oră de înot în bazinul universităţii clienţii plătesc 15 lei, iar pentru un abonament lunar de 12 ore preţul ajunge la 120 de lei. Complexul beneficiază de un bazin de înot cu şase culoare, două saune, jacuzzi, şapte săli de masaj de relaxare sau terapeutic şi aparatură modernă pentru kinetoterapie.

„Am aşteptat să vină căldura pentru că îmi place foarte mult să înot. Eu prefer să merg la o piscină sau la un bazin în aer liber pentru că aşa pot face şi plajă, iar vara trebuie să fii bronzat“, a declarat Ioana Mitrofan, studentă. Cei care doresc să urmeze cursuri de înot pot apela la ajutorul personalului specializat de aici.

Ştrandul din Iţcani, arhiplin în weekend

„Prima dată când oamenii vin bazin trebuie să-şi facă o programare pentru orele de înot, apoi să achite contravaloarea abonamentului. Pe lângă acestea, oamenii mai au nevoie de o adeverinţă de la medicul de familie, din care să reiasă că nu suferă de boli transmisibile şi sunt apţi pentru acest sport. În plus, nimeni nu are voie în bazin fără cască“, a declarat Ioana Bardan, administratorul complexului.

Ştrandul din Iţcani are o piscină pentru aduţi şi una pentru copii, cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi 8 lei pentru un şezlong. „Este frumos la ştrand dar aglomerat, mai ales în weekend. Ştiu că e periculos să stai prea mult în soare şi cred că ar trebui să fie mai multe locuri la umbră“, spune Paul Trofin, student.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite