Suceava: Meşterii populari au aşteptat clienţii în zadar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni meşteşugari din ţară s-au adunat la sfârşitul săptămânii trecute la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava pentru a participa la Târgul Meşterilor Populari.

Deşi lucrările expuse sunt considerate de specialişti adevărate opere de artă, puţini suceveni au scos bani din buzunar pentru a şi le cumpăra. Comercianţii spun că, spre deosebire de anii trecuţi, vânzările nu au ajuns nici măcar la jumătate. Cei mai mulţi vizitatori au plecat de la târg cu mărunţişuri.

Preţuri mici, vânzare zero

Liviu Saptelea a venit din Botoşani pentru a-şi vinde picturile pe lemn şi sticlă. Acesta şi-a expus lucrările la preţuri cuprinse între 20 şi 300 lei. „Până la această oră nu am avut vânzări“, a spus Liviu Saptelea, cu puţin timp înainte de închiderea târgului programat pe durata a două zile. Printre participanţii la târg s-a numărat şi Vera Andronic, o suceveancă în vârstă de 51 de ani din localitatea Mănăstirea Humorului.

La standul acesteia sucevenii au putut admira, catrinţe, ciorapi împletiţi, căciuliţe, baticuri, trăistuţe, cămăşi, toate făcute manual. Femeia spune că face aceste lucruri din pasiune şi că s-ar bucura dacă ar reuşi să facă un minim profit. Suceveanca şi-a scos la vânzare produsele la preţuri cuprinse între între 100 şi 600 lei. La fel ca şi comerciantul din Botoşani,  suceveanca s-a plâns că a avut puţini clienţi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite