Suceava: Membrii ansamblului „Ciprian Porumbescu”, concurenţi la un festival internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii sucevei se vor lupta pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” în această duminică.

Membrii ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” din cadrul Centrului Cultural „Bucovina” vor participa duminică, 20 iunie, la Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”, ediţia a IV-a, care se va desfăşura în perioada 18-20 iunie la Bucureşti. Festivalul va cuprinde momente de dans şi muzică din diverse zone ale României precum şi din alte ţări ale lumii. Pe scena din Parcul Cişmigiu vor urca ansambluri profesioniste reprezentative din România precum şi formaţii din Georgia, Grecia, Mexic, Serbia, Turcia, şi Ucraina.

Artiştii suceveni vor prezenta în cadrul festivalului jocuri şi cântece din Bucovina pentru a face cunoscut şi promovat folclorul sucevean, ca mijloc de manifestare a spiritualităţii româneşti”, a declarat Gabriela Teişanu, reprezentanta Centrului Cultural „Bucovina”. Printre artiştii caer vor evolua pe scena din Cişmigiu amintim pe Laura Lavric, Margareta Clipa, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic, George Finiş, Nicolae Vieru, Dana Dăncilă, precum şi orchestra şi corpul de balet ale ansamblului artistic.

„«Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu» este un festival organizat de Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, iar tema ediţiei din acest an este «unitate prin diversitate»”, a mai spus Gabriela Teişanu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite