Suceava: Marfa din Bazar, răscolită de inspectori vamali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii s-au luat la harţă cu oamenii legii şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele.

Dis de dimineaţă, în centrul comercial au apărut angajaţii Biroului Vamal Botoşani, împreună cu mai multe echipe de jandarmi, care au luat la verificat marfa de pe tarabe. Au căutat ţigări şi cafea de contrabandă, lucru care i-a înfuriat pe bazarişti. Aceştia au început să strige „v-am ciuruit" sau „hoţii", spunând că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe controale şi că vameşii îşi însuşesc marfa confiscată de la ei.

„Aici vine vama din cinci în cinci zile şi-ţi dă amendă de 60-70 de milioane de lei. Unul a venit şi a dat 100 de milioane amendă şi şi-a umplut şi sacoşele cu de toate fără sa dea măcar o chitanţă sau să facă un proces verbal. Asta înseamnă furt!", a spus o comerciantă din Bazar.

Vameşii au spus că scopul controlului a fost confiscarea mărfurilor de contrabandă. „Noi am venit aici în baza unui ordin de misiune. Facem controale la produsele accizabile, neaccizabile, la ţigări, cafea, alcool, produse care nu sunt fiscalizate. Avem, de exemplu, produse din Ucraina, Germania care sunt trecute prin vamă, declarate pentru consum propriu, dar sunt aduse aici la vânzare", a declarat un vameş venit în control.

În final, acţiunea s-a finalizat cu verificarea a doar două chioşcuri din cele câteva sute existente în bazar. Şi asta pentru că, odată ajuns controlul in Bazar, s-a dat alarma, iar comercianţii au pus lacăt pe tarabe şi s-au făcut nevăzuţi. Aceasta este o practică frecventă in Bazarul din Suceava, cel mai mare din ţară. Atunci când sunt anunţate controale toată lumea fuge rămânând doar cei care au acte în regulă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite