Suceava: Mănăstirea Probota, în drumul balonului Orange (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 de suceveni se îmbarcă astăzi şi mâine în nacelă şi văd oraşul de sus. Sucevenii care cumpără cinci cărţi din seria „Jules Verne“ pot lua şi ei parte la aventura „5 săptămâni în balon“, susţinută de Orange şi „Adevărul“.

Ziua de 24 septembrie nu a fost foarte norocoasă pentru echipajul din nacela balonului Orange. Vremea a împiedicat zborul de dimineață iar terenul inaccesibil pe cel de seară.

image

Cu toate acestea, cei doi piloți și echipa "Adevărul" și "Orange" nu au pierdut vremea și au admirat peisajul din jurul orașului Dolhasca la picior.

“Dimineață am vrut să zburăm deasupra lacurilor de la Fălticeni, însă ceața nu ne-a lăsat. Am ajuns la Mănăstirea Probota, aflată lapeste 50 de kilometri de Suceava, însă nu am avut spațiu pentru decolare și aterizare.În zonă sunt păduri și râpe, nu am fi avut cum să recuperăm balonul”, a spus Ilie Mihai, unul dintre piloți.

image

Deși imaginile din balon ar fi fost de-a dreptul pitorești, locașul religios arată ca rupt din rai și de la sol.

“Mănăstirea Probota este mai retrasă, nu prea avem vizitatori, însă cine vrea să vină la rugăciune, vine. Este prost drumul până aici, însă
celelalte mănăstiri ne mai fac reclamă și spun credincioșilor că este frumos la noi și merită drumul”, spune una dintre măicuțe.

image

Piloții speră ca sâmbătă vremea să țină cu ei și să poată ancora balonul la 50 de metri pentru câștigătorii care au cumpărat cinci cărți Jules Verne de la caravan Adevărul din parcare.

“Nu ne-am încumetat să zburăm nici seara, deoarece vântul a  bătut cu 19 noduri, adică 30 de kilometric pe oră, o viteză dublă față de cea la care s-ar fi zburat. Cei de la aerodrome ne-au anunțat că și mâine va fi vânt, prin urmare doar o să ancorăm balonul la Iulius Mall. Poimâine au anunțat ploaie, dar noi sperăm să nu fie vremea chiar așa de rea și să putem ridica balonul câțiva metri pentru cei care or să vină în parcare”, mărturisește Costel Benea, cel de-al doilea pilot al expediției “5 săptămâni în balon”.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite