Suceava: Maidanezii, stăpâni peste Piaţa Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de câini adunaţi grămadă îi bagă în sperieţi de câteva zile pe sucevenii care merg la cumpărături în zonă. La Spitalul de Urgenţe au ajuns în ultimele zile mai multe persoane muşcate de patrupedele libere din zona Universităţii.

Sucevenii care merg la cumpărături la orele dimineţii în piaţa de pe strada Universităţii au toate şansele să fie alergaţi de patrupedele străzii. O haită de 20 de câini comunitari a pus stăpânire pe Piaţa Mică de câteva zile. Vânzătorii îngroziţi îi alungă cum pot, însă maidanezii revin. „Am luat un băţ, pietre, degeaba. Sunt flămânzi, vin câte 15 odată şi mi-e frică să nu mă muşte. O să chemăm Poliţia Comunitară, altfel rămânem fără clienţi“, spune necăjită Elena Grosu, comerciantă.

De altfel, statisticile spitalului arată că maidanezii din zonă fac şi victime. „Cei mai mulţi pacienţi care vin muşcaţi la spital o păţesc în zona Pieţei Mici, noaptea sau dimineaţa devreme. Jumătate sunt copii. Din tot oraşul ne vin în ultima perioadă cam 80 de pacienţi săptămânal“, a precizat Tiberiu Brădăţan, medic la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava. Strategia Primăriei este să prindă câinii, să-i sterilizeze şi să le dea drumul înapoi pe străzi.

Aceeaşi soartă au avut-o şi câinii fără stăpân din Piaţa Mică. La adăpostul din Lunca Sucevei sunt peste 2.000 de animale. Potrivit estimărilor hingherilor, alte 2.000 de patrupede sunt libere prin oraş.

Adăpostul nou, amânat

La începutul anului, edilii au anunţat că vor construi un nou adăpost pentru animale, tot în Lunca Sucevei,  şi că vor culege toţi câinii din oraş. Proiectul a fost amânat, au spus recent şefii Primăriei, din cauza altor priorităţi de dezvoltare urbană şi că banii sunt insuficienţi. 

L. Harşovschi, viceprimar: Sterilizarea este singura soluţie la problema câinilor fără stăpân din oraş.

image

Doiniţa Cocriş, preşedinte „Pro Anima“: Câinii sunt acum în călduri,  perioadă în care nu muşcă, doar se atacă între ei.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite